palpal

Luka prijavio policiji Jankovića zbog prijetnji

Iako su svi danas mogli da vide i čuju u video snimku koji sam objavio kako Luka Petrović na ulici javno prijeti svom „koalicionom partneru“ Slaviši Jankoviću, nosiocu liste i predsjedniku Gradskog odbora DEMOS-a, jutros oko 9.45 časova, kada se naspavao i otrijeznio, Luka je prijavio inspektorima Policijske uprave Trebinje da je on tobože dobio prijetnje od Jankovića? Posle sinošnjeg sastanka sa „koalicionim partnerima“ i prijetnji Jankoviću na ulici, kada ga je i kum Miko upozorio da to ne radi i bude tiši, da treba da idu kući jer se malo popilo, Luka se ipak vratio u restoran MG i posle 23 časa nastavio da pije sa drugarima iz Mrkonjić Grada, iako bi svi ugostiteljski objekti trebali da se zatvore u 22 časa,  da bi tek jutros, kad se naspavao i vidio  objavljeni snimak i tekst na moj blogu, naglo osjetio ugroženim i prijavio Jankovića policiji.

Moj izvor iz Policijske uprave Trebinja mi javlja da je  Janković više sati davao iskaz policiji i bivšim kolegama inspektorima, a ostaje da se vidi kako će reagovati institucije, da li će i protiv koga podnijeti prijavu i kakav će biti konačan epilog sukoba „partnera“ u vladajućoj koaliciji.

Drskosti i licemjerstvu vlastodržaca nema kraja. Iako je javno prijetio Jankoviću na ulici, Luka se osjetio tobože  ugroženim pa je žrtvu kojoj prijeti smjenom i kažnjavanjem, u mafijaškom stilu, okrivio za nasilje i prijetnje!? Istu stvar uradio je dan ranije kada je licemjermo prijetio na konferenciji za novinare meni i mojim ljudima da smo tobože mi, sa jednim predsjednikom Biračkog odbora, pokrali SNSD koji je imao preko 90% članova i predsjednika odbora. O more, o tempora!

 

Nadamo se da će Slaviša Janković javno progovoriti narednih dana o prijetnjama, saslušanju u policiji, odnosima unutar vladajuće koalicije i krađi izbora, i da će mi dati intervju koji bi sigurno izazvao veliku pažnju javnosti u Trebinju. Janković ima saznanja da su Luka i SNSD pokrali DEMOS, ali i Pipsov SPS i Poligraf, prebacujući njihove glasove DNS-u, NDP-u i Ćapinim socijalistima kako bi im „nagurao“ mandate, što je bio povod za eskalaciju sukoba. Luka i Miko su uplašeni jer strahuju da će CIK BiH u Sarajevu otkriti krađu i brojne nepravilnosti tokom kontrole glasačkih listića i izbornog materijala.

I bez mojih tekstova, odnosi u vladajućoj koaliciji su došli do tačke ključanja, treba samo varnica sa bukne veliki sukob jer je plijena sve manje a SNSD guta svoje „partnere“ a i današnja Lukina prijava policiji pokazuje da se ponekad sa „koalicionim partnerima“ poigravam kao sa figurama i nadmudrim ih u partiji šaha.

 

Džaba vam novci moji sinovci, a uskoro će biti nastavak sa više detalja o sagi zvanoj mala trebinjska bara prepuna krokodila.

 

Nebojša Vukanović