palpal

LUDILU NEMA KRAJA – Bodiroga sa Turcima otvorio firmu na adresi Elektroprivrede Republike Srpske?

Nakon što je javnost u Trebinju i Hercegovini ostala šokirana velikom aferom i zgrožena drskom pljačkom skoro milion maraka javnog novca za navodno oglašavanje Elektroprivrede RS preko tašna-mašna firme „Xplode media“, nova afera je na pomolu. Istražjući poslovanje tašna-mašna firmi za izvlačenje javnog novca koje po nalogu Luke Petrovića osniva njegov komšija i odbornik SNSD-a  Aleksandar Bodiroga, došao sam do otkrića da je nedavno osnovao firmu „TT eksport-import d.o.o u partnerstvu sa Turčinom Erstinom Kustemirom!

Firma je osnovana prije nekoliko mjeseci, a zanimljivo da preduzeće „TT eksport-import d.o.o“ ima isto sjedište kao i Elektroprivreda Republike Srpske, u Ulica Stepe Stepanovića bb Trebinje? To je više od slučajnosti i najbolji pokazatelj ko stoji iza firmi i njihovih operacija!

Pozvao sam broj telefona koji je ostavljen u dokumentima za prijavu da provjerim da li se radi o istom Aleksandru Bodirogi, odborniku i pregaocu Partije koji radi više poslova, između ostalog i inžinjer u HET-u sa lažnom diplomom, ali je razgovor kratko trajao jer nakon što sam se predstavio drug Aco je promijenio boju glasa, rekao da je na slavi i da ne može da razgovara te prekinuo poziv.

Zanimljivo da je isti broj telefona 065542370 ostavljen kao kontakt za obje firme, i „XPLODE MEDIA“, koja je dobila skoro milion za oglašavanje od Elektroprivrede RS, kojoj je formalni vlasnik njegov rođenu brat Nemanja Bodiroga, kao i za firmu TT eksport-import, u kojoj je odgovorno lice i (su)vlasnik Aleksandar Bodiroga.

 

Ovo je jasan dokaz da je suštinski vlasnik  „XPlode media“ Aleksandar Bodiroga, a da je formalno prebacio na brata Nemanju Bodirogu, kako bi pokušao prikriti tragove zloupotreba, korupcije, pranja novca i sukoba interesa.

Don Luka Lučiano Petrović nedavno je boravio u Turksoj, najavio „investicije“ i kombinacije, a možda je drug Aco Bodiroga, njegova vjerna sluga i poslušnik, dobio nalog da otvori novu firmu u partnerstvu sa Turcima, kako bi sve na vrijeme spremio i omogućio „novčane transakcije“. Zašto su Elektroprivreda Republike Srpske i TT eksport-import D.O.O Trebinje na istoj adresi, čime se bavi nova Bodirogina firma i da li će uskoro dobiti neki unosni  tender ostaje da se vidi, kao i da li će gazda Aco biti pričljiviji i novinarima otkriti zašto masovno otvara firme i kakvi su njegovi poslovi sa Turcima.

Tužno je što policija, tužilaštvo i druge institucije ne rade ništa na otkrivanju i sprečavanju kriminala, procesuiranju odgovornih, već mi moramo da radimo njihov posao, a nažalost svi dokazi koje prikupimo i krivične prijave koje podnesemo protiv odgovornih ostaju mrtvo slovo na papiru i kupe prašinu jer su institucije zarobljene, srasle sa Mafijom, korumpiranim političarima i organizovanim kriminalom, ne rade svoj posao. Ipak pravna država će zaživjeti sa promjenama i oslobađanjem a odgovorni položiti račune narodu i vratiti oteto.

 

Nebojša Vukanović