palpal

LUD ZBUNJENOG – Goganović (SNSD) se zahvaljuje Eskobaru, Marfiju i Amerikancima na donacijama i podršci, a Vlada Srpske sa njima prekinula odnose?

Gabrijel Escobar (Gabriel Escobar) zamjenik pomoćnika sekratara SAD i specijalni izaslanik za zapadni Balkan i ambasador SAD Majkl Marfi (Michael Murphy) sastali se između ostalog i sa zamjenikom ministra odbrane Aleksandar Goganović koji je inače visokorangirani kadar SNSD-a i pripadnik Dobojske probosanske grupe Obrena Petrovića. Uz ministar odbrane Zukana Helezax i zamjenik Goganović zahvalio se Eskobaru, Marfiju i Sjedinjenim Američkim Državama na podršci i saradnji  ..“Zamjenik ministra Goganović se također zahvalio na posjeti i posvećenosti Sjedinjenih Američkih Država kako Bosni i Hercegovini tako i odbrambenom resoru. Istakao je da su SAD  dokazani prijatelj i donator Ministarstvu odbrane BiH te da i dalje očekujemo njihovu podršku u očuvanju mira i stabilnosti i izgradnji bolje i evropske BiH“! navedebo je medijima nakon sastanka.

Vlada Republike Srpske (na sjednici 16. marta 2023. godine) donijela odluku da prekida saradnju sa ambasadama Sjedinjenih Američkih Država i Velike Britanije u BiH, kao i sa njihovim ambasadorima i diplomatskim predstavnicima.

Republika Srpska je prisiljena prekinuti saradnju sa diplomatama obje ambasade, te s tim u vezi traži od institucija Republike Srpske, predstavnika Republike Srpske u zajedničkim institucijama na nivou BiH, organa lokalne samouprave u Republici Srpskoj, kao i drugih javnih organa da ne sarađuju sa ambasadama SAD i Velike Britanije“, navedeno je u saopštenju Vlade RS, koje je objavljeno nakon sjednice Vlade.

Šta onda radi Dodikov kadar Goganović na sastanku ili je prekršio odluku Vlade i hoce li biti smijenjen? Zašto se zahvaljuje Amerikancima, Eskobaru i Marfiju na donacijama i podršci?

 

Da li ovo predstavlja akt izdaje i poniženja, kršenja Odluka i Zaključaka Vlade i Narodne skupštine Republike Srpske, poniženja ključnih institucija i puzanja pred „mrskim“ strancima i zapadnjaci a