palpal

Lovačke priče i zloupotrebe senilnog atamana

Glavni ideolog i Lukin senator u gradskom Vijeću staraca, lažni kozački ataman Božidar Vučurević, ponovo je na zadatku Službe. Gazda Luka poslao ga je na svoju Herceg televiziju, kako bi kao trećepozivac lažima branio njega, Službu i Partiju. Sramno je što ga Luka i beskrupulozna ekipa zloupotrebljavaju i ponižavaju, jer da ima imalo časti i obraza, Božidar se nikako sada, nakon svega, ne bi pojavljivao na televiziji, i ružno je što ga kukavice guraju u 9-oj deceniji da ih brani lažima, a ne smiju svi da se skupe i izađu mi na megdan i duel, iako ih mjesecima i godinama javno pozivam i bacam rukavicu u lice.

Tužno je bilo gledati starca u poznim godinama kako priča lovačke priče i masno laže, jer tragikomična priča o policiji koja protiv mene i Ljuba Krunića interveniše i izbacuje nas nedavno iz Doma kulture tokom svečane sjednice, uprkos snimku atamanovog govora i stotinama svjedoka koji su ustali i demonstrativno napusti sjednicu kad je lažni ataman počeo da trabunja gluposti, nema nikakvog smisla osim da ih sve skupa ogoli.

O lovačkoj priči kako su me tobože Bobanci istjerali suvišno je trošiti mastilo, ali me čudi drskost da lažni ataman naoružan ordenjima, koje je zaradio valjda sjekući samuraje na Dalekom istoku, priča o Bobanima, Trebinjskoj šumi, Popovu i trećini trebinjske opštine, koju je prodao kao prvi čovjek opštine u „Džentlmenskom sporazumu“ sa Matom Bobanom i Tuđmanom, za more od Molunta do Popovića, pa onda pričao Dodikovu priču kako je bio naivan i namagarčen.

Žalosno je i što nesoj svog prvog komšiju naziva „neki Ljubo Krunić“, kao da je u pitanju daleki američki senator a ne prvi komšija.. Izmišljena priča o sahrani Vlada Šegrta takođe ima za cilj dodvoravanje neokomunistima koji su na vlasti, za neku malu sinekuru, a tužno je što ga novinarka nije pitala koja je njegova uloga i kako je unišen Metalac, Novoteks, Trebinjeprevoz, Autorad i ostale firme koje je uništila posleratna oligarhija koju je sada prigrlio i okupio Luka.

Gostovanja i eksponiranje Božidara u dvorskim medijima sigurno će pomoći da se Trebinje otvori prema jugu i normalizuje odnose sa Dubrovnikom!? Spasa nam nema, propasti nećemo, al kad vidimo u čijim smo rukama i ko nas je sve vodio, tek onda shvatimo da je stanje dobro i da smo odlično prošli.

 

Nebojša Vukanović