palpal

Licemjerstvo vlasti – Kolegijum ponovo odbio Vukana

Juče je održana prva konstitutivna sjednica Kolegijuma novog saziva Skupštine grada Trebinja, a prije sjednice, u skladu sa izmjenjenim odredbama Poslovnika, narodni poslanik Nebojša Vukanović obratio se pismeno predsjedniku Skupštine i članovima Kolegijuma sa dva Zahtjeva, da prisustvuje sjednici kao građanin, i drugi da se kratko obrati odbornicima tokom rasprave o Budžetu Trebinja za 2021. godinu. Skupštinska većina odbila je oba prijedloga, a dali su jedino obrazloženje da tobože Budžet Grada Trebinja nije tema o kojoj treba da raspravljaju, daju prijedloge i sugestije narodni poslanici koji žive u Trebinju, jer to nije njihova nadležnost!?

Ovo je bila prava prilika da se testira licemjerstvo SNSD-a, novog-starog rukovodstva. Predsjednik Skupštine grada Trebinja Dragoslav Banjak nije dozvolio narodnom poslaniku Nebojši Vukanoviću da prisustvuje prvoj Konstitutivnoj sjednici Skupštine grada sa obrazloženjem da se nije obratio Kolegijumu, koji nije ni postojao, i da bi mi omogućili da prisustvuje sjednci kao običan građanin da se obratio na vrijeme Kolegijumu, koga nije ni bilo do juče. U skladu sa zakonom  trebalo bi da se omogući prisustvo svakom građaninu Trebinja, jer su sjednice javne, a sala Doma kulture, gdje se sjednice održavaju u doba pandemije, velika da primi bar 50 ljudi u gornjem slobodnom dijelu sale koja je prazna.

Odluka Kolegijuma na prvoj sjednici koju je održao i odbacivanje Zahtjeva da se narodnim poslanicima koji su na vrijeme podnijeli Zahtjev omogući da prisustvuju sjednici, bez prava rasprave samo kao posmatrači, govori o strahu i licemjerstvu vlasti, te koliko su bile istinite tvrdnje predsjednika Skupštine grada Trebinja Dragoslava Banjka da bi poslanicima bilo omogućeno da prisustvuju sjednici da su se obratili Kolegijumu, koji nije ni bio formiran.

Mogu kako hoće, ali neće dokle hoće.