palpal

Licemjerstvo stranaca – sankcije Dodiku kao da mi Gorica zabrani ručak u Agapeu

Predugačka je lista štetnih poteza koje su strani mešetari učinili na štetu ovog naroda, i previše je licemjerstva stranaca i velikih sila. Od utopistički zamišljene reforme pravosuđa, kao da smo u najmanju ruku u nekoj Danskoj gdje svi od portira do premijera strepe od zakona, pa reforme javne uprave, reforme policije, koje su od ovih struktura koje su kičma države stvorili maligno tkivo korupcije, kriminala i nepotizma, pa sve do kreditnih aranžmana koje domaći tirani na vlasti troše kako hoće, a narod vraća kako mora.

Mislio sam da je insistiranje na dizanju akciza posljednji zločin stranih izaslanika prema ovom narodu. Podsjećam da su nam akcize „uvalili“ tobož da od njih pravimo auto-puteve, a koje su poslije opet trošene da vlast iz budžeta plaća šta im padne na pamet, a za auto-puteve najskuplje na svijetu i dalje dižu nove kredite po kamati najvećoj na svijetu. Međutim prevario sam se, oni mogu i gore.

 

Nakon dragog Miloradovog gosta sa slave, Valentina Incka, koji mu je kao izborni poklon ostavio nametnuti zakon posljednjeg dana mandata, sada se i Amerika šegači sa ovim narodom.
Zamislite samo kakav su udar napravili na našeg napaćenog Milorada! Kraj milijardi u novcu, nekretninama, firmama, jahtama, hotelima, skrivenim udjelima u stotinama pravnih lica, očite koruptivne mreže koje ima preko Prointera, Integrala, Prijedor-puteva, Dvelta, Pavgorda, banaka i osiguravajućih društava u vlasništvu njegove strukture, oni na crnu listu Amerike staviše njega po drugi put i ATV!

 

E aferim čestitoj Americi! Mogu da zamislim kako se Milorad zabrinui češe po leđima od silne brige što opet ne može putovati u Ameriku, kao da se meni zabrani dolazak u Ulan Bator, a pogotovo što je na toj istoj zabrani medijska kuća koja se sto odsto finansira parama naših budžetskih organizacija i domaćih firmi bliskih Dodiku. Ako je i od Amerike, previše je, jer ga današnje sankcije bole toliko kao da je meni Gorica zabranila da ručam u Agapeu, a ja svakako u njega nikada nisam kročio, niti planiram u skorije vrijeme.

Znao sam, i najavio odmah danas, da će od sebe pokušati da napravi žrtvu, ali da će otići tako daleko da na pressu najavljuje atentat, i to Engleza i Amerikanaca koji nikada ne diraju svoje pijune, ipak nisam očekivao, ali doduše odavno nešto slično i krupno nije najavio kako bi se poigravao emocijama naroda. Željka ga je čak i nadmašila pričom kako je sve podsjeća na 2006. i smjene 60 funkcionera SDS-a bez suda i dokaza, a zaboravila je da kaže kako su ona i Dodik tada likovali, sastavljali spisak i da su im upravo te sankcije i nasilje stranaca omogućile dolazak na vlast, kao i 1998. godine trupe NATO-a i SFOR-a!

Dok nam Njemačka i Amerika pričaju o borbi protiv kriminala i korupcije i tobož sankcionišu Dodika, dotle njemačka firma Milbauer učestvuje u stotinama miliona vrijednom koruptivnom poslu sa institucijama pod Dodikovom kontrolom i omiljenim  Prointerom, u kome je Igor konsultant. Dok oni njega tako hrabro kažnjavaju, a on se mučenik još hrabrije brani, dotle MMF, EBRD, EIB i druge svjetske i evropske finansijske kuće odobravaju Dodiku i njegovim firmama i bankama stotine i stotine miliona evra da zapošljavaju novu vojsku partijskih poslušnika i prave nove kilometre auto-puteva gdje na realno potrošenu marku kradu dvije!

Da li su nam ikad strani mešetari odgovorili kako je moguće da je kilometar auto-puta Banjaluka – Doboj,  koji je gradio Integral parama EIB-a, skuplji od dionica oko Mojkovca? Pare potrošene, put napravljen, izbori kupljeni tim parama, prigovori pisani, strane poštenjačine tobož sve kontrolisale i na kraju po starom običaju, pojeo vuk magarca.
Taj kredit vraća narod kojem se svi smiju u lice, i domaći kriminalci i njihovi strani finansijeri. Nije tajna koliko je stranih diplomata otišlo iz BiH punih kofera. Nama su ostavili haos i mrtve mačke u zamrzivačima, a sa sobom su u koferima odnijeli naše pare, kao nagradu za podršku Crnoj trojci i Osovini zla Dodik – Čović – Izetbegović!

Narode i opozicijo, u pamet se! Ne bi ova nepismena, primitivna i skorojevićka banda opstajala na vlasti 16 predugih godina da ona nije po volji i ukusu istih onih koji su svaki dan prepuni izraza zabrinutosti i upozorenja, a kad god dođe stani-pani odobre im kredite i učine poteze koji im olakšavaju da lažu ovaj napaćeni narod i predstavljaju se kao neki hrabri pravednici.

U dugoj i teškoj istoriji srpskog naroda njime su vladali i dobri i loši, obrazovani vladari i narodni ljudi, oni koji su njaginjali istoku i oni koji su vukli zapadno, ali nikada do sada Srbima na čelu nije bio čovjek koji ne vjeruje ni u šta, koji nije pročitao ništa, koji ne poštuje ništa, kome su primitivizam, beskrupuloznost i alavost jedine osobine.

Ne nadajte se pomoći ničijoj sa strane. Zar nam može neko željeti bolje, no mi sami sebi? Kada shvatimo da strani mešetari nisu dio rješenja, nego isključivo problema, onda imamo šansu da se okrenemo onome što je naša stvarna briga. Ovo zlo moramo sami srušiti, jer je to naše zlo koje će našu zemlju da pretvori u prćiju njih i njihovih porodica, a da sa svakim slobodnim čovjekom i porodicom čine što im je volja. Kad srušimo Dodikov režim korupcije i zla, onda ćemo kao legitimno izabrana vlast razgovarati sa predstavnicima drugih država i naroda. Do tada, daleko im lijepa kuća. Uzdajmo se u se’ i u svoje kljuse!

 

Nebojša Vukanović