palpal

Лажљиви демагог на РТРС-у?

Последње двије године, од како је нажалост Лаки Лучиано Петровић изабран за градоначелника, у Требиње није дошао ниједан нови инвеститор нити је отворена нека продавница, а не неки погон и озбиљна производња (не рачунајући поново кулучење неколико радница Новотекса, које су поново сјеле за старе машине). То је једна од последица фамозног рекета, који је на срећу оборио Уставни суд Српске прихватајући моју Апелацију, те бројних других штетних потеза бахате власти оличене у лику једног (не)човјека, кума свих кумова. Упркос поражавајућим резултатима и чињеници да се због притисака и рекета чак и Родољуб Драшковић намјеравао повући из свих послова шаљући Луки ултимативно писмо, о чему сам писао а Лука је након тога попустио са уцјенама, условљавањима и притисцима, бестидни лажљивац прича о неким имагинарним инвеститорима и лажним успјесима.           

Чудно је што га новинар није упитао гдје му је фамозна обилазница од Алексине Међе до Горице, о којој је сваку вече као папагај причао у меза-кампањи, и грандиозна инвестиција која је требала да упосли стотине нових радника? Гдје му је реконструисани пут Требиње – Љубиње – Столац, на коме је почео са Ненадом Нешићем свечане радове пар дана пред изборе, а напрасно их прекинуо у понедељак ујутро, чим су пребројани гласови! Гдје су му велики и озбиљни инвеститори које је најављивао тврдећи да неће да „пилићари“ отварајући „мале“ инвестиције са стотињак радника као што су „Бинго“ или „Бест“? Гдје му је затворени базен, ХЕ Дабар и Горњи хоризонти? Гдје му је аеродром? Гдје му је ФК Леотар и остали спортски клубови, који је нажалост уништио и отјерао у ниже рангове такмичења? Зашто свако мало град остаје без воде, и зашто кадровик Спасо гура Водовод у губитке, а фирму је преузео са 600 000 КМ на рачунима? Сад је лицемјер нашао да прича о мајкама и породицама, понавља моје старе идеје о запошљавању бар по једног члана сваке породице, а не каже гдје му је 50-ак радника, трудница и породица које је оставио без посла и хљеба чим је сјео у градоначелнику фотељу?                                                                                          

Чуди ме што није рекао неку о рекордном губитку ХЕТ-а и 24,3 признатог минуса само прошле године? Одакле градоначелнику пола милиона марака да купи од Паповића Херцег телевизију, и зашто није био издашан према сиротињи као према себи, јер је одмах након куповине натјерао све јавне фирме и многе приватнике да уплаћују силне новце и тобоже се рекламирају на његовој телевизији, чим је преузео контролу преко својих послушника и пијуна, браће Мастиловић?

Што није поднио оставку или бар смијенио неке широкобријешке ђаке, своје најближе сараднике, кад је Уставни суд Српске утврдио да говорим истину и поништио срамни покушај рекетирања локалних привредника? Умјесто што обмањује јавности у намјештеним гостовањима у режимским медијима, требао би да организује дебату како би рашчистили ствари, утврдиле се неспорне чињенице и ко говори истину? Врло радо пристајем на уживо дуел у гостима у свим режимским медијима, па и лукиној Херцег телевизији, ако жели нек поведе против мене сву своју свиту у студио, своје партијске кадрове и интлектуалце, уколико ген-сек жели отворен дијалог, а не спиновање јавности у намјештеним интервјуима.

Небојша Вукановић