palpal

Lažljivi demagog na RTRS-u?

Poslednje dvije godine, od kako je nažalost Laki Lučiano Petrović izabran za gradonačelnika, u Trebinje nije došao nijedan novi investitor niti je otvorena neka prodavnica, a ne neki pogon i ozbiljna proizvodnja (ne računajući ponovo kulučenje nekoliko radnica Novoteksa, koje su ponovo sjele za stare mašine). To je jedna od posledica famoznog reketa, koji je na sreću oborio Ustavni sud Srpske prihvatajući moju Apelaciju, te brojnih drugih štetnih poteza bahate vlasti oličene u liku jednog (ne)čovjeka, kuma svih kumova. Uprkos poražavajućim rezultatima i činjenici da se zbog pritisaka i reketa čak i Rodoljub Drašković namjeravao povući iz svih poslova šaljući Luki ultimativno pismo, o čemu sam pisao a Luka je nakon toga popustio sa ucjenama, uslovljavanjima i pritiscima, bestidni lažljivac priča o nekim imaginarnim investitorima i lažnim uspjesima.           

Čudno je što ga novinar nije upitao gdje mu je famozna obilaznica od Aleksine Međe do Gorice, o kojoj je svaku veče kao papagaj pričao u meza-kampanji, i grandiozna investicija koja je trebala da uposli stotine novih radnika? Gdje mu je rekonstruisani put Trebinje – Ljubinje – Stolac, na kome je počeo sa Nenadom Nešićem svečane radove par dana pred izbore, a naprasno ih prekinuo u ponedeljak ujutro, čim su prebrojani glasovi! Gdje su mu veliki i ozbiljni investitori koje je najavljivao tvrdeći da neće da „pilićari“ otvarajući „male“ investicije sa stotinjak radnika kao što su „Bingo“ ili „Best“? Gdje mu je zatvoreni bazen, HE Dabar i Gornji horizonti? Gdje mu je aerodrom? Gdje mu je FK Leotar i ostali sportski klubovi, koji je nažalost uništio i otjerao u niže rangove takmičenja? Zašto svako malo grad ostaje bez vode, i zašto kadrovik Spaso gura Vodovod u gubitke, a firmu je preuzeo sa 600 000 KM na računima? Sad je licemjer našao da priča o majkama i porodicama, ponavlja moje stare ideje o zapošljavanju bar po jednog člana svake porodice, a ne kaže gdje mu je 50-ak radnika, trudnica i porodica koje je ostavio bez posla i hljeba čim je sjeo u gradonačelniku fotelju?                                                                                          

Čudi me što nije rekao neku o rekordnom gubitku HET-a i 24,3 priznatog minusa samo prošle godine? Odakle gradonačelniku pola miliona maraka da kupi od Papovića Herceg televiziju, i zašto nije bio izdašan prema sirotinji kao prema sebi, jer je odmah nakon kupovine natjerao sve javne firme i mnoge privatnike da uplaćuju silne novce i tobože se reklamiraju na njegovoj televiziji, čim je preuzeo kontrolu preko svojih poslušnika i pijuna, braće Mastilović?

Što nije podnio ostavku ili bar smijenio neke širokobriješke đake, svoje najbliže saradnike, kad je Ustavni sud Srpske utvrdio da govorim istinu i poništio sramni pokušaj reketiranja lokalnih privrednika? Umjesto što obmanjuje javnosti u namještenim gostovanjima u režimskim medijima, trebao bi da organizuje debatu kako bi raščistili stvari, utvrdile se nesporne činjenice i ko govori istinu? Vrlo rado pristajem na uživo duel u gostima u svim režimskim medijima, pa i lukinoj Herceg televiziji, ako želi nek povede protiv mene svu svoju svitu u studio, svoje partijske kadrove i intlektualce, ukoliko gen-sek želi otvoren dijalog, a ne spinovanje javnosti u namještenim intervjuima.

Nebojša Vukanović