palpal

Laku noć Ogi

Ako ne možeš da ga pobijediš, pridruži mu se. Vođem ovom starom poslovicom, Ognjen Tadić je nakon 3 uzastopna poraza na predsjedničkim izborima, 2 puta od Milorada Dodika i 2007 od starca Rajka Kuzmanovića, odlučio da se pridruži režimu, i tako ugasi karijeru koja je nekad puno obećavala.

Njegove riječi nakon ceremonije „ujedinjenja“ da će poštovati stav Marka Pavića i njegove nove stranke DNS-a kada je u pitanju podrška Miloradu Dodiku, koji je njihov kandidat za člana Predsjedništva BiH, stavile su tačku na sva nagađanja, i svima je sve postalo kristalno jasno. Svaki komentar je suvišan, a Ognjen je nažalost ovim riječima pljunuo i ponizio samoga sebe, i pokazao svoje pravo lice.              

Kao neko ko je 3 puta glasao za Ognjena i na prethodnim izborima dao otvorenu bezuslovnu podršku i 9000 glasova,  bez ikakvih pregovora i kontrausluga na čemu su mi mnogi zamjerili, ne mogu da sakrijem tugu i razočarenje kada vidim da je prešao na stranu neprijatelja.                              

Vjerujem da su razočarani mnogi, prije svega oni koji su nekada za njega glasali, i da niko neće nasjesti na jeftine trikove, priče o jedinstvu  i glupostima, kojima se pokušava prekriti i opravdati prelazak u neprijateljske redove. Vjerujem da niko od glasača i opozicionara neće poći tragovima Tadića, Krčmara, Bojića, Stevandića i ostalih beskrupuloznih makijavelista našeg doba, i da će bojkotom i uskraćivanjem podrške kazniti izdaju.                            

Trenutak istine pokazaće da li će neke Tadićeve pristalice, koje su učestvovale u osnivanju Narodne stranke, preći pod skute režima ili će se pokazati karakter i vratiti u redove opozicije kada shvate da su u zabludi pokazali naivnost i bili zavedeni.

Ako ništa drugo, ovim potezom Tadić je nakon dugo vremena izmamio osmjeh na lice zabrinutom Miloradu Dodiku, a mnogi sa nestrpljenjem očekuju izbornu kampanju i birane riječi kojima će Ognjen na skupovima pozvati narod da glasa za Dodika, koji je koliko juče bio sinonim mraka, zla, tiranije i okupacije.

Prisjećajući se ucvijeljenog Ognjena kako nakon izbornog poraza građanima poručuje „Laku noć Republiko Srpska“, možda je utapanje NS u DNS pravi trenutak da se kaže „Laku noć Ogi, dobro jutro Repubiko Srpska“, jer je svitanje i kraj tumaranja u mračnom tunelu mnogo bliže kada se kroz rešeto razdvoji žito od kukolja.

 

Nebojša Vukanović