palpal

Laki je malo nervozan?

Trebinjski Laki Lučiano rano je počeo da gubi živce. Umjesto da novinarima odgovori na sasvim prosta, aktuelna i veoma pristojno postavljena pitanja, Lučiano je počeo da glumi silu, povišenim tonom vrijeđa i omalovažava novinare. Ovakvo nepristojno i nedolično ponašanje je nedopustivo, i Laki bi trebao da obuzda svoje nagone i frustracije. Već duže vremena trebinjski Laki Lučiano zlostavlja, kinji i omalovažava svoje najbliže saradnike, a sada pokušava da prosipa neku silu i na novinarima.

Nažalost sve kolege i lokalni dvorski portali ćute, a umjesto osude, Lukino nepristojno ponašanje dobija čak i podršku, o čemu svjedoči i glasan smijeh prisutnih u trenutku dok Luka bezobrazno pita novinara „da li si ćorav, čitaš li medije..“ Nesretnik još nije naučio da nisu samo novine i sajtovi mediji već i radio i televizija, i da se oni ne mogu čitati već samo slušati ili gledati.

Nedostojni Laki Lučiano umislio je da je neki bos, i pokušava da izgradi takav imidž šireći strah, maltretirajući i ponižavajući svoje najbliže saradnike, a onda i sve građane Trebinja. Takvo ponašanje svakako će mu se skupo obiti o glavu. Stara poslovica kaže – kako siješ tako ćeš i požnjeti!

mirko-curic-i-luka-petrovic.jpg

Ako želi da nauči kako da se ophodi sa nocinarima i ljudima, onda bi trebao potražiti savjete od svog prethodnika iz SNSD-a, bivšeg gradonačelnika Trebinja Dobroslava Ćuka. Za razliku od mlađanog nasljednika, koji mu je spletkarenjima skinuo glavu, Ćuk je bio intelektualac sa manirima koji je znao da šarmira saradnike i veoma pristojno se ophodi sa ljudima. Iako sam ga 4 godine gotovo neprekidno kritikovao i ukazivao na pogrešne poteze, Ćuk nikada nije reagovao nepristojno, nije napravio gaf i pokušao da vrijeđa i omalovažava sagovornike.                                                          

Lukina nervoza je razumljiva, jer je za godinu dana masakrirao grad, rastjerao investitore, napravio opšti haos i anarhiju jer nijedna obezglavljena institucija i ustanova ne funkcioniše normalno. Ipak svoje frustracije i nemoć trebao bi prazniti na nekom drugom mjestu, a ne na novinarima koji pokušavaju pošteno i odgovorno da rade svoj posao. Iskreno se nadam da mu je ovo poslednji put da je povisio ton, pokušao da ponizi i omalovaži novinare .

Nebojša Vukanović