palpal

Kumovi američki plaćenici – USAID sa 50 000 podržao kampanju SNSD-a u Trebinju

I dok sa jedne strane pričaju lažne priče o stranim plaćenicima i izdajnicima, bez ijednog dokaza i činjenice šire otrcane i beskislene spinove kako tobože Amerikanci, Englezi i Soroš finansiraju opoziciju, režim objeručke prihvata „prljavo“ američke dolara. Režimski mediji objavili su vijest da je „zloglasni“ USAID, kako ga je označio Dodik i vlast predlažući da se usvoji Zakon koji će sve koji dobijaju donacije proglasiti stranim plaćenicima, podržao projekat „samozapošljavanja“ grada Trebinja sa 50 000 maraka.

Novac će, po starom običaju, biti podijeljen za desetak probranih članova Partije, kojima će biti napisani projekti i podijeljeni novci. Tako će kumovi, Ćurić i Petrović, spojiti ugodno sa korisnim, podijeliti svojim aktivistima novac, tako ih mitivisati da rade i skupljaju glasove, a sa druge strane u svojim medijima pričati priče kako smanjuju nezaposlenost, otvaraju radna mjesta, privlače investicije i bore se za narod.

Čudno je da USAID, organizacija koja je pod direktnom kontrolom Vlade Sjedinjenih Američkih Država, finansira projekte najbližih saradnika Milorada Dodika, njegove desne ruke i generalnog sekretara Luke Petrovića, a navodno su u političkom ratu sa Dodikom?

Svjesni velikog nezadovoljstva naroda, kumovi su spremili nenormalne novce i kredite, za mjesec dana 10 miliona maraka zaduženjua, naravno narodjer će kao i uvijek platiti cehove, kako bi podmitili glasače, al nadam se da je narod napokon došao pameti i da neće prodati budućnost svoje djece korumpiranim vlastodršcima koji razaraju sve pred sobom.

Na kraju se treba postaviti pitanje da li će nakon saradnje sa USAID-om gradonačelnik Trebinja biti proglašen za stranog agenta i plaćenika, prvog zvanično registrovanog u Partiji, a u skaldu sa načelima koje je predložio njegov Šef i Uzurpator, koji je takođe godinama kao Dašak svježine dobijao brojne i velike američke donacije kako bi došao i opstao na vlasti decenijama!

 

Nebojša Vukanović