palpal

Kulučenje radnika kod drugova socijalista i plate kod gazde Škrebića

Drugovi socijalisti bore se tobož za prava i položaj radničke klase, a kakav je njihov stvarni odnos prema radnicima pokazuju plate i primanja radnika u preduzeću Destilacija iz Teslića. Ova firma u vlasništvu je braće Škrebić, od kojih je Dragutin visoki funkcioner Socijalističke partije Srpske Dragutin Škrebić.

Platna lista radniku Destilacija AD Teslić za puno radno vrijeme, 182 sata u junu mjesecu ove godine, pokazuje da neto plata, sa toplim obrokom i minulim radnim stažom, iznosi 733,94 marke, dok je bruto plata 1087 maraka.

Drug  Dragutin Škrebić je bivši prvi čovjek Inspektorata Republike Srpske,  i visoki funkcioner Socijalističke partije Srpske Gorana Selaka, a 2020. godine bio je kandidat SPS-a za načelnika Teslića.

Njegov brat, drug Novo Škrebić, na čelu je Destilacije Teslić, gdje se radnici kuluče za minimalac, a takođe je i funkcioner SPS-a.

Ako prvi čovjek Inspektorata Srpske kukuči radnike za minimalac, onda je jasno zašto nemaju zaštitu, zašto se krše prava i položaj radnika, jer su sve institucije zarobljene i pod kontrolom Partije i režima, od insprktora do lažnih vođa sindikata.

Na kraju ne treba se čuditi što narod masovno bježi iz Republike Srpske, jer uslovi života postaju nepodnošljivi, hrana i stvari su skuplje nego u Švajcarskoj, Austriji i na zapadu, gdje za mjesec dana mogu zaraditi kao kod nas za godinu, a da ih niko ne ponižava, ne kuliči i ne krši radnička i ljudska prava.

 

Nebojša Vukanović