palpal

KUKAVICA Šmit se povlači, ništa od skenera, ponovo uzmakao pred Dodikom i Čovićem

Kao što se moglo i očekivati iz ranijih iskustva, od priznavanja „rezultata“ pokradenih izbora, posredovanja u učvršćivanju Dodika u vlasti i davanju poluga moći, ubacivanje u Savjet ministara BiH, davanje 4 delegata u Domu naroda i mogućnost „veta“ na sve odluke, ucjena i blokade, stranci i međunarodna zajednica, oličena u Kristijanu Šmitu, ponovo se povlači, pravi ustupke i uzmiče pred osovinom Dodik – Čović, koja se plaši skenera i regularnog brojanja glasova, jer znaju da nemaju podršku naroda, da će izgubiti moć ako se usvrti stvarna volja građana.

Iako je prije nove godine izašao u javnost i dao rok domaćim političarima od 7 do 8 dana da se dogovore oko tehničkih izmjena Izbornog zakona ili će nametnuti odluku o uvođenju skenera, on ništa nije uradio, prošlo je skoro mjesec dana, a sada ponovo uzmiče i očekuje dogovor političara, koji godinama ne mogu da se dogovore. Pored toga Šmit smatra da se do lokalnih izbora mogu uvesti samo skeneri otiska prsta, ali ne i glasačkih listića, što je ključno, jer skeniranje otiska i novi način imenovanja članova Biračkih odbora je novi smokvin list koji treba da zbuni narod i omogući još jednu krađu izbora, kao i njegove ranije „mjere integriteta“ koje je nametnuo pred Opšte izbore 2022. godine a čiji je rezultat ravan nuli jer je Dodik opet pokrao izbore, što je dokazano kontrolnim brojanjem.

Širenje rusofobije i mržnje prema Rusima je nedopustivo za njemačke diplomate, posebno nakon „Barbarose“ i napada Hitlera na Jugoslaviju, dešavanja od 1941. do 1945. godine. Šmit je ponovo pokazao da je kukavica koja se stalno povlači pred ucjenama domaćih korumpiranoh politira, sa kojima je u tajnoj kombinaciji, nije ispunio obećanje koje je sam dao krajem prošle godine, ponovo pravi ustupke pred Čovićem i Dodikom, pravda se, povlači nakon najave da će Dodik izglasati Izborni zakon Republike Srpske i sam provoditi Lokalne izbore, i jasno je da su Šmit i stranci uzrok problema, jer trguju sa Mafijom na štetu naroda, i treba ih ogoliti i da snose posledice.

Trojka je postala privjesak osovine Dodik – Čović, njihovi podanici i poslušnici, što je pokazao i nacrt dogovora sa Tajne večere u Laktašima, na koji su pristali Nikšić, Konaković i Forto. Nakon što su Dodika, njegovu familiju i kumove počastiti sa 130 miliona napravili su nove ustupke, a svu nemoć Trojke pokazao je sinoć Dino Konaković u CS-u kod Senada na Fejs televiziji. Iako Senad nije želio da ga stisne do kraja i uništi, serijom nezgodnih pitanja ga je nokautirao, i svako ko je pažljivo gledao emisiju vidi koliko je sati, kakva situacija i odnos snaga.

Pitanje je do kada će SDP biti taoc i snositi posledice pogubne osobine Vojin Mijatović – Nermin Nikšić,  politike podaništva i puzanja Dodiku i Čoviću. Detaljniji osvrt u video prilogu.

 

Nebojša Vukanović