palpal

Krivična prijava i saslušanje po prijavi sudije Jasmine Sazdovski

Danas sam u Policijskoj upravi Trebinje saslušan kao osumnjičeni od strane policijskih inspektora za opšti kriminal, a po nalogu Kantonalne policije iz Sarajeva. Protiv mene se vodi istraga kao osumnjičenog zbog navodnog ugrožavanja sigurnosti sudije iz Sarajeva Jasmine Sazdovski.

Osjetljivi sarajevski kadija, drugarica Jasmina, prijavila me policiji zbog nastupa u emisiji Centralni dnevnik kod Senada Hadžifejzovića na Fejs TV prošle subote, jer sam joj tobože ugrozio bezbjednost hipotetičkom izjavom da ne bi pustila na slobodu lice koje je prijetilo Senadu i novinarima, da se umjesto prijetnji novinarima i građanima radilo o njoj i članovima njene porodice.

Iako sam naglasio „Ne daj Bože da njoj neko prijeti“ i jasno se upitao hipotetički da li bi sudije oslobodile nasilnika koji prijeti novinarima da su oni u pitanju, ili bi reagovali drugačije i odmah odredile višemjesečni pritvor, čestiti sudija Jasmina je moj nastup shvatila kao opasnu prijetnju pa je podnijela krivičnu prijavu za ugrožavanje bezbjednosti, pa sam hitno saslušan i proces je munjevito počeo poslije nekoliko dana. Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu će nakon mog današnjeg saslušanja odlučiti da li ću biti optužen i procesuiran ili će krivična prijava biti odbačena.

Kakav neko mora biti podmukli licemjer da kao postupajući dežurni sudija ne zatraži pritvor niti bilo kakve mjere zabrane osobi koja je javno prijetila novinaru Senadu Hadžifejzoviću, pokušala nasilno ući u njegovu televiziju tokom emitovanja programa te nakon hapšenja i oslobađanja pratila njegovu djecu i članove porodice, a osjeća se ugroženom jer sam se hipotetički upitao kako bi ona reagovala da se njoj ili nekom drugom sudiji desilo nešto slično.

Pogledajte od 37 minute snimak i moju izjavu koja je uznemirila čestitog kadiju Jasminu Sazdovski, a potom i video poruku za nju i ostale čestite kadije koje misle da su nedodirljivi i svete krave da mogu nekažnjeno raditi šta god hoće nikom ne polažući račune, tolerisati nasilje, napade i prijetnje ako njihova porodica nije u pitanju.

Poruka za čestitu Jasminu i ostale kadije koje svojim odlukama i ponašanjem podstiču moćnike i ludake da napadaju novinare i dobijaju smiješne kazne.

 

Nebojša Vukanović