palpal

Kratak osvrt na maratonsko suđenje sa Kerovićem i sastanak opozicije

  Danas je u sudnici Odjenjenja u Loparama Osnovnog suda u Bijeljini održano Glavno ročište po Tužbi Dragomira Kerovića protiv Nebojše Vukanovića za klevetu, a zbog teksta „Momčilov stvaraoc i monstrum Kerović, sinekure za bitange“ u kome sam pisao o inicijativi Vlade i Asocijacije stvaraoci Srpske da se tzv „stvaraocima“, među njima i Keroviću, isplati 48 poslaničkih plata. Kerović je na današnjem ročištu, koje je poslije 5 sati prekinuto i biće nastavljamo 19-og marta, priznao da je 1997. godine oteo djevojku i izvršio nasilan abortus, ubio svoje dijete a djevojka je pukom srećom ostala živa, zbog čega je osuđen na višegodišnju kaznu zatvora. Doktor  Želimir Nešković, direktor Doma zdravlja u Loparama, svjedočio je o tome kako je Kerović prošle godine pretukao i slomio ruku svom ocu Vasiliji, koji je bio zbrinut u Loparama i bolnici i Bijeljini.

Maratonsko ročište trajalo je skoro 5 sati a Kerović je kao svjedoke doveo svoje koalicione partnere, odbornike, funkcionere i direktore SNSD-a, koji su ga branili tvrdnjom da je njegov pokojni otac bio dementan i da nije bio uračunljiv, te da ga tako tobože lažno optužio svog sina da mu je slomio ruku. Hvala od srca dr Neškoviću i dobrom Radu Saviću na podršci i iskrenom svjedočenju u ovom sporu, koji je važan jer demaskira truli pravosudni i politički sistem.

Danas je u Bijeljini održan sastanak opozicije kome nisam prisustvovao iz poznatih razloga, ali biće vremena za sastanke i dogovore, kada SDS bude domaćin, i da se u razgovoru dođe do nsjboljeg rješenja za ključne Opšte izbore 2022. godine. Ne trčim ja za nekim funkcijama i nominacijama i nisam partibrejker, ali treba se imati poštovanja i samopoštovanja.

Opširnije u video prilogu…