palpal

Кратак осврт на маратонско суђење са Керовићем и састанак опозиције

  Данас је у судници Одјењења у Лопарама Основног суда у Бијељини одржано Главно рочиште по Тужби Драгомира Керовића против Небојше Вукановића за клевету, а због текста „Момчилов ствараоц и монструм Керовић, синекуре за битанге“ у коме сам писао о иницијативи Владе и Асоцијације ствараоци Српске да се тзв „ствараоцима“, међу њима и Керовићу, исплати 48 посланичких плата. Керовић је на данашњем рочишту, које је послије 5 сати прекинуто и биће настављамо 19-ог марта, признао да је 1997. године отео дјевојку и извршио насилан абортус, убио своје дијете а дјевојка је пуком срећом остала жива, због чега је осуђен на вишегодишњу казну затвора. Доктор  Желимир Нешковић, директор Дома здравља у Лопарама, свједочио је о томе како је Керовић прошле године претукао и сломио руку свом оцу Василији, који је био збринут у Лопарама и болници и Бијељини.

Маратонско рочиште трајало је скоро 5 сати а Керовић је као свједоке довео своје коалиционе партнере, одборнике, функционере и директоре СНСД-а, који су га бранили тврдњом да је његов покојни отац био дементан и да није био урачунљив, те да га тако тобоже лажно оптужио свог сина да му је сломио руку. Хвала од срца др Нешковићу и добром Раду Савићу на подршци и искреном свједочењу у овом спору, који је важан јер демаскира трули правосудни и политички систем.

Данас је у Бијељини одржан састанак опозиције коме нисам присуствовао из познатих разлога, али биће времена за састанке и договоре, када СДС буде домаћин, и да се у разговору дође до нсјбољег рјешења за кључне Опште изборе 2022. године. Не трчим ја за неким функцијама и номинацијама и нисам партибрејкер, али треба се имати поштовања и самопоштовања.

Опширније у видео прилогу…