palpal

Корт, Лука и Тегелтија – има нека тајна веза

Већ раније сам у више наврата говорио како предсједавајући Савјета министара БиХ и бивши министар финансија у Влади Републике Српске Зоран Тегелтија стоји иза КОРТ маркета који се напрасно шире Српском као пандемија, те да је сам назив КОРТ настао као скраћеница Компанија Рељић – Тегелтија.

Од недавно је КОРТ отворио тржни центар и у Требињу, чиме је реализован тајни пакт и договор Зорана Тегелтије и Луке Петровића. Фирма Сегмент, која је у формалном власништву Лазара Брковића, најбогатијег требињског фризера и бившег предсједника Младих СНСД Требиње, добила је од града Требиња дозволу да сагради тржни центар, а КОРТ и фирма Фортуна трејд се обавезао да ће на 10 година да изнајми простор за велики трговачки центар. Успон Сегмента везује се за успон Луке Петровића у ХЕТ-у, СНСД-у и Електропривреду, а дворска фирма добила је на десетине и стотине уносних уговора од јавних предузећа и установа. На крају Сегмент, који се примарно бави продајом електричног материјала, почео је да се бави и грађевином, па је саградио Тржни центар у центру Требиња, сијекући парк и зеленило у бившој касарни.

Да сарадња челника СНСД-а иза кулиса тече нормално говори и податак да су Град Требиње и Аграрни фонд склопили Уговор вриједан 400 000 марака (397 005,00) без ПДВ-а о набавци хране за тзв „Пензионерску продавницу Треће доба“ која је пред изборе отворена у Аутобусој станици.

Уговор је склопљен и прије него што је отворен Корт маркет, а занимљиво да су Фортуна трејд и Корт били једини понуђачи иако се ради о набавци хране, воћа и поврћа, а у Требињу има бар десетак великих трговачких предузећа и фирми из ове бранше, а чим се нико није јавио на тендер јасно је да се ради о раније уговореном послу.

Иако се нигдје не помињу и нема их формално у папирима, да институције заробљене државе нису под контролом политичара и корумпиране, лако би доказале да иза свега стоје два моћника који ће на крају скинути највећи кајмак у договореним пословима дворских фирми са државом, јавним предузећима и установама.

 

Подсјећање – видео прилози како је направљен КОРТ маркет сјечом медитеранског дрвећа и парка

 

 

Небојша Вукановић