palpal

Korona bal crvenih u Gomiljanima, kumovi primitivci u delirijumu

I dok sa jedne strane pozivaju građane da poštuju mjere tokom pandemije, vladajući su krenuli u tradicionalnu meza kampanju po kućama i naseljima u Trebinju. Nešto je još preteklo jagnjića i prasića iz partijskog fonda, naravno na račun građana, gradskog budžeta, Elektroprivrede RS i HET-a, pa se sinoć ugodno mezilo u Gomiljanima. Kumovi Miko i Luka okupili su svoju ekipu lokalnih direktora, a u Gomiljanima ih je dočekalo nekoliko „domaćina“ i mala dječica, pa je jedan direktor ubjeđivao jednog „domaćina“ i obećanjima prosio glas nakon nekoliko čašica domaće loze. Po starom dobrom običaju, poslije šuplje priče, reda obećanja, meze i nekolike flaše domaćeg vina i rakije, malo se i zapjevalo, a tandem dr Miko i Don Luka pali su u delirijum slušajući ode svojoj moći, jer se tobož kumovi pitaju do Splita.

Najzanimljivije u svemu je što se nakon nekoliko čaša rakije i sam kandidat Miko dr Ćurić šprda sa lažnim obećanjem aerodroma Zupci- Mionići u Taleži, što je možda i najveći utisak snimka crvenog korona bala u Gomiljanima. Čudi me samo što nema Božidara Vučurevića, senatora i glavnog Lukinog ideologa, jer je prethodni snimak predizbornog pira sa konjskog dobio dosta glasova i uzdrmao cijeli region.

Ako je većina naroda i Trebinjaca zadovoljna i ponosna lijepim pjesmama, glasom i stasom, ponašanjem čelnika grada, pijanica u delirijumu, njihovim primitivizmom i ludostima, ako prosječan Trebinjac vrijedi par tanjira meze, pečenja i nekoliko čašđica brlje, onda je sve uzalud, i onda treba ološ i lažna elita da nastavi da vlada do naše konačne propasti!

 

Nebojša Vukanović