palpal

Корона бал црвених у Гомиљанима, кумови примитивци у делиријуму

И док са једне стране позивају грађане да поштују мјере током пандемије, владајући су кренули у традиционалну меза кампању по кућама и насељима у Требињу. Нешто је још претекло јагњића и прасића из партијског фонда, наравно на рачун грађана, градског буџета, Електропривреде РС и ХЕТ-а, па се синоћ угодно мезило у Гомиљанима. Кумови Мико и Лука окупили су своју екипу локалних директора, а у Гомиљанима их је дочекало неколико „домаћина“ и мала дјечица, па је један директор убјеђивао једног „домаћина“ и обећањима просио глас након неколико чашица домаће лозе. По старом добром обичају, послије шупље приче, реда обећања, мезе и неколике флаше домаћег вина и ракије, мало се и запјевало, а тандем др Мико и Дон Лука пали су у делиријум слушајући оде својој моћи, јер се тобож кумови питају до Сплита.

Најзанимљивије у свему је што се након неколико чаша ракије и сам кандидат Мико др Ћурић шпрда са лажним обећањем аеродрома Зупци- Мионићи у Талежи, што је можда и највећи утисак снимка црвеног корона бала у Гомиљанима. Чуди ме само што нема Божидара Вучуревића, сенатора и главног Лукиног идеолога, јер је претходни снимак предизборног пира са коњског добио доста гласова и уздрмао цијели регион.

Ако je већина народа и Требињаца задовољна и поносна лијепим пјесмама, гласом и стасом, понашањем челника града, пијаница у делиријуму, њиховим примитивизмом и лудостима, ако просјечан Требињац вриједи пар тањира мезе, печења и неколико чашђица брље, онда је све узалуд, и онда треба олош и лажна елита да настави да влада до наше коначне пропасти!

 

Небојша Вукановић