palpal

Komunisti i Služba na slavi, potonja vremena

Potonja su vremena došla kada su istaknuti komunisti, koji su hapsili i progonili narod i domaćine ako su slavili krsnu slavu i Božić, počeli 90-ih da slave slavu, budu prvi do vladike i sveštenika na liturgiji i pričešću, pa nije ni čudo šta nam se događa i što je ovakva situacija u društvu.

Na slici iznad vide se bezbožnici koji ne vjeruju i ne boje se Boga, jer da se boje ne bi ovo radili, sve istaknuti kadrovi Komunističke partije na krsnoj slavi, samo u različitim frakcijama. Kadar Službe Zoran Tegeltija, čiji je rođeni brat bio načelnik resora Države bezbjednosti, prvi je do šefa, kome je do juče smrdio tamjan i koji je poznat po izjavi da ko želi da slavi krsnu slavu neka ide u SDS.

Preko puta njih je provjeren kadar i podmladak Komunističke partije, na zadatku Službe trenutno na funkciji predsjednika Socijalističke partije Srpske, inače pouzdane frakcije Komunističke partije iz Beograda na stalnoj vezi sa vrhom Službe u centrali, a koja namjerava da ga sada instalira na čelo OSE ili OBE, kako se sada po evropski tepa Službi državne bezbjednosti.

Uz Službu i Partiju uvijek je bio krupni kapital, pa iznad i do Dodika stoje i sjede drug Savo Antonić i Mihajlo Đurđević, tajkuni i vlasnici Venere, jedno od firmi Partije i Službe zadužene za pranje novca. Čudi me samo da na fotografiji nema sveštenika, špijuna i kadrova Službe, jer bi sve bilo upotpunjeno u skladnu cjelinu.

I na kraju da ne nepravedno preskočio Miška, bezbjednjaka i savjetnika Branislava Okuku Crnog, koga je Služba instalirala u Kabinet da sve prati, a koji je svojim ponašanjem, ćutanjem i djelovanjem iz sjene, najviše podsjeća na čuvenog potrčka Miška iz kultnog filma U ime naroda velikog Živka Nikolića.

Da se drug stari, Ranković i Krcun sada ustanu i vidi kako perfektno funkcioniše Služba i Partija, sretni bi se vratili u grob jer se sjeme Partije, njen rukopis i način vladanja, tako dobro primio kod Srbalja da mu ni najopasniji korov ne može parirati.

 

Nebojša Vukanović