palpal

Комунисти и Служба на слави, потоња времена

Потоња су времена дошла када су истакнути комунисти, који су хапсили и прогонили народ и домаћине ако су славили крсну славу и Божић, почели 90-их да славе славу, буду први до владике и свештеника на литургији и причешћу, па није ни чудо шта нам се догађа и што је оваква ситуација у друштву.

На слици изнад виде се безбожници који не вјерују и не боје се Бога, јер да се боје не би ово радили, све истакнути кадрови Комунистичке партије на крсној слави, само у различитим фракцијама. Кадар Службе Зоран Тегелтија, чији је рођени брат био начелник ресора Државе безбједности, први је до шефа, коме је до јуче смрдио тамјан и који је познат по изјави да ко жели да слави крсну славу нека иде у СДС.

Преко пута њих је провјерен кадар и подмладак Комунистичке партије, на задатку Службе тренутно на функцији предсједника Социјалистичке партије Српске, иначе поуздане фракције Комунистичке партије из Београда на сталној вези са врхом Службе у централи, а која намјерава да га сада инсталира на чело ОСЕ или ОБЕ, како се сада по европски тепа Служби државне безбједности.

Уз Службу и Партију увијек је био крупни капитал, па изнад и до Додика стоје и сједе друг Саво Антонић и Михајло Ђурђевић, тајкуни и власници Венере, једно од фирми Партије и Службе задужене за прање новца. Чуди ме само да на фотографији нема свештеника, шпијуна и кадрова Службе, јер би све било употпуњено у складну цјелину.

И на крају да не неправедно прескочио Мишка, безбједњака и савјетника Бранислава Окуку Црног, кога је Служба инсталирала у Кабинет да све прати, а који је својим понашањем, ћутањем и дјеловањем из сјене, највише подсјећа на чувеног потрчка Мишка из култног филма У име народа великог Живка Николића.

Да се друг стари, Ранковић и Крцун сада устану и види како перфектно функционише Служба и Партија, сретни би се вратили у гроб јер се сјеме Партије, њен рукопис и начин владања, тако добро примио код Србаља да му ни најопаснији коров не може парирати.

 

Небојша Вукановић