palpal

Kome prijeti lažni sindikalac Božo Marić?

Da se nismo oslobodili retrogradnih navika, načina funkcionisanja sistema i struktura iz komunizma, koji danas živi drugi život u izmijenjenom obliku, ponajbolje pokazuju lažni sindikalci, kadrovi Službe i Partije koji se po zadatku šalju na pozicije kako bi kontrolisali i manipulisali masama. Jedan od najboljih primjera je crveni sindikalac Božo Marić, koji je sebi dao za pravo ne samo da se bavi politikom, suprotno Statutu Saveza sindikata Republike Srpske, čak i da javno prijeti poslanicima Narodne skupštine Republike Srpske, uz prigodne psovke, da će pobacati članove Administrativnog odbora Skupštine u kantu za smeće ako budu glasali protiv Vladinog prijedloga budžeta za 2021. godinu?

 

Lažni zaštitnik radnika i radničkih prava, bivši savjetnik Milorada Živkovića, objavio je javno prijetnje članovima Centralne izborne komisije BiH, te zaprijetio da će blokirati puteve u regiji ako CIK BiH poništi izbore u Doboju, jer lažnog sindikalca nerviraju strani plaćenici i domaći izdajnici!

Zbog ovakvih javnih  prijetnji i sramnog miješanja u politiku, Marić bi koliko sutra trebao biti ne samo smijenjen sa svih funkcija u Savezu sindikata Republike Srpske, već i privreden i saslušan na informativnom razgovoru i u policiji.

Božo Marić od ranije je poznat kao politički aktivista vladajuće stranke koji je po zadatku poslat u sindikate kako bi gušio i preduprijedio svaku pobunu i proteste, te napadao one od kojih dobije signal Partije da ih treba smijeniti. Lustracija je neophodna našem društvu, ona je jedan od najvažnijih preduslova oporavka, a pored pravosuđa, policije i javne uprave neophodno je sprovesti lustraciju sindikalnih organizacija, kako bi se očistili od ubačenih elemenata i moralnog smeća koje je izdalo radnike  borbu za radnička prava kakvi su Božo Marić, Ranka Mišić, Belenzada i ostali…

 

 

Nebojša Vukanović