palpal

„Ko mi ne vjeruje nek se j.be“ poručio Vođa sa Manjače

Eh da se veseli Petar Kočić digne pa da vidi svoj narod 100 i kusur godina nakon svoje smrti, šatore pune pijanih ljudi koji urliču u njegovu čast, te čuje Oca nacije i predsjednika koji poručuje svom narodu da se je.. ako mu ne vjeruje.

 

Neposredno prije ove državničke poruke sa skupa na Manjači u čast Petra Kočića, član Predsjedništva BiH i lider SNSD-a u tandemu sa ministrom policije Srbije Aleksandrom Vulinom zapjevao je pjesmu o ženi dugih nogu kojoj ništa ne mogu, što je izazvalo erupciju oduševljenja.

Petar Kočić život je proveo u neprestanoj borbi za svoj narod, oslobođenju od okupacije i izlasku iz vijekovnog ropstva. Glasno je govorio, organizovao bune i proteste, pisao, bio hapšen i progonjen, i nažalost umro mlad od posljedica borbe i teškog života na ivici i u siromaštvu ne dočekavši kraj Prvog svjetskog rata i oslobođenje. Siguran sam da se nije borio za ovakvo društvo i Republiku Srpsku kakva je ona danas, i da bi bio tužan da vidi u šta se pretvorio zbor u njegovom rodnom selu Stričićima, odu pijanstva i kiča.

Nije Petar Kočić to zaslužio, a Otac nacije mogao se bar danas na Manjači suzdržati od psovki, prijetnji i vrijeđanja svog pokorenog naroda, koji danas nosi na plećima teže lance i okove nego prije 100 i kusur godina tokom austrijske i turske okupacije.

Oprosti nam Bože, ne znamo šta radimo.

Pogledajte video prilog o Petru Kočiću iz njegovih rodnih Stričića na Manjači.