palpal

Ko je zapalio vozilo Marka Mitrovića, bivšeg predsjednika SNSD Trebinje?

Noćas oko 3.30 časova u Ulici nikšićki put u trebinjskom naselju Gorica, zapaljen je i potpuno uništen automobil „opel astra“, vlasništvo Marka Mitrovića, bivšeg direktora Hidroelektrana na Trebišnjici i predsjednika Gradskog odbora SNSD Trebinje. U požaru je pričinjena veća materijalna šteta, uništen je prednji i zadnji dio vozila, a policija je jutros izvršila uviđaj.

Postavlja se pitanje ko je i zašto zapalio vozilo Marku Mitroviću, koji godinama nije u javnosti, politici i ne obavlja javne funkcije, od kako ga je uklonio i zabio nož u leđa Luka Petrović? Iako smo vodili žestoku borbu i bili žestoki protivnici, vodili više sudskih sporova na sudovima u Podgorici i Trebinju po Markovim tužbama za klevetu koje sam dobio, treba reći da je Mitrović relativno korektno rukovodio HET-om, koji je uglavnom poslovao pozitivno, nekad i sa 12 miliona maraka dobiti, i nije želio da žrtvuje i uništi javno preduzeće zbog Partije, zbog čega ga je Petrović uklonio i postavio svoju marionetu Gordana Mišeljića pred izbore 2014. godine, a za HET su došli najcrnji dani u istoriji. Lukina namještanja i kombinacije dovele su ga do ruba propasti i ivice stečaja, pa se radnici HET sa sjetom prisjećaju Mitrovića i još uvijek dobrih vremena.

      Kada je umjesto smijenjenog Ilije Stankovića 2006. godine imenovan za direktora HET-a, Marko Mitrovića postavio je do tada potpuno anonimnog Luku Petrovića za šefa investicija i javnih nabavki HET-a, dao mu odriješene ruke i omogućio da postane Tender efendija i pravi kombinacije javnim nabavkama, ucjenjuje lokalne privrednike i tako gradi svoju moć. Nakon što je pokojni Dragan Sorajić napustio SNSD 2012. godine posle poraza Dobroslava Ćuka na lokalnim izborima, članovi SNSD za predsjednika Gradskog odbora u Trebinju demokratskim glasanjem i većinom izabrali su 2013. godine Nebojšu Milivojevića, ali je Dodik poništio izbore, raspustio novi GO SNSD i pučem postavio Marka Mitrovića, koji je Luku ponovo vukao za sobom i postavio za svog zamjenika i prvog saradnika. 

Posle samo godinu dana Luka je Mitroviću zabio nož u leđa, skinuo mu glavu kako bi bio nosilac Liste SNSD-a i postao narodni poslanik, te ga smijenio i sa funkcije predsjednika GO SNSD Trebinje i direktora HET-a, i smjestio ga u kažnjenički dio zvani „Ševeningen“, gdje odlaze neposlušni ili potrošeni kadrovi Partije na vlasti. Od 2014. Mitrović tihuje i ne pojavljuje se u javnosti, pa se postavlja pitanje kome se sada zamjerio i zbog čega mu je večeras zapaljen automobil.

 

Nebojša Vukanović