palpal

Ко је запалио возило Марка Митровића, бившег предсједника СНСД Требиње?

Ноћас око 3.30 часова у Улици никшићки пут у требињском насељу Горица, запаљен је и потпуно уништен аутомобил „опел астра“, власништво Марка Митровића, бившег директора Хидроелектрана на Требишњици и предсједника Градског одбора СНСД Требиње. У пожару је причињена већа материјална штета, уништен је предњи и задњи дио возила, а полиција је јутрос извршила увиђај.

Поставља се питање ко је и зашто запалио возило Марку Митровићу, који годинама није у јавности, политици и не обавља јавне функције, од како га је уклонио и забио нож у леђа Лука Петровић? Иако смо водили жестоку борбу и били жестоки противници, водили више судских спорова на судовима у Подгорици и Требињу по Марковим тужбама за клевету које сам добио, треба рећи да је Митровић релативно коректно руководио ХЕТ-ом, који је углавном пословао позитивно, некад и са 12 милиона марака добити, и није желио да жртвује и уништи јавно предузеће због Партије, због чега га је Петровић уклонио и поставио своју марионету Гордана Мишељића пред изборе 2014. године, а за ХЕТ су дошли најцрњи дани у историји. Лукина намјештања и комбинације довеле су га до руба пропасти и ивице стечаја, па се радници ХЕТ са сјетом присјећају Митровића и још увијек добрих времена.

      Када је умјесто смијењеног Илије Станковића 2006. године именован за директора ХЕТ-а, Марко Митровића поставио је до тада потпуно анонимног Луку Петровића за шефа инвестиција и јавних набавки ХЕТ-а, дао му одријешене руке и омогућио да постане Тендер ефендија и прави комбинације јавним набавкама, уцјењује локалне привреднике и тако гради своју моћ. Након што је покојни Драган Сорајић напустио СНСД 2012. године после пораза Доброслава Ћука на локалним изборима, чланови СНСД за предсједника Градског одбора у Требињу демократским гласањем и већином изабрали су 2013. године Небојшу Миливојевића, али је Додик поништио изборе, распустио нови ГО СНСД и пучем поставио Марка Митровића, који је Луку поново вукао за собом и поставио за свог замјеника и првог сарадника. 

После само годину дана Лука је Митровићу забио нож у леђа, скинуо му главу како би био носилац Листе СНСД-а и постао народни посланик, те га смијенио и са функције предсједника ГО СНСД Требиње и директора ХЕТ-а, и смјестио га у кажњенички дио звани „Шевенинген“, гдје одлазе непослушни или потрошени кадрови Партије на власти. Од 2014. Митровић тихује и не појављује се у јавности, па се поставља питање коме се сада замјерио и због чега му је вечерас запаљен аутомобил.

 

Небојша Вукановић