palpal

Ко ће бити предсједник Црне Горе – у Подгорици уочи избора

У недељу се одржавају предсједнички избори у Црној Гори, а готово је избјесно да нико нема шансе да добије 50% гласова у првом кругу па је извјесно да ће одлука бити донесена почетком априла у другом кругу. Прогнозе говоре да највише шанси за трку у другом кругу има актуелни предсједник Црне Горе и ДПС-а Мило Ђукановић, те лидер Демократског фронта Андрија Мандић и кандидат Покрета Европа сад Јаков Милатовић, који је највеће изненађење недавно завршених локалних избора у Подгорици на којима је поражен ДПС. Према анкетама нешто више за њима заостају Алекса Бечић, лидер Демократа, кога је подржао Дритан Абазовић и Покрет Ура, а пуно турбуленција је изазвала одлука Мила Ђукановића да распусти Скупштину Црне Горе и да за почетак јуна распише ванредне парламентарне изборе јер није изабрана нова Влада а актуелна Дританова нема подршку већине.

Међу кандидатима је и Горан Даниловић, бивши министар унутрашњих послова Црне Горе и лидер Уједињене Црне Горе, а одборник његове странке у Скупштини града Подгорице Миливоје Борковић Брџа убијеђен је да ће Мило Ђукановић бити поражен и дефинитивно отићи у прошлост.

Велика борба води се за улазак у други круг, а одборник Покрета Европа сад у Скупштини града Подгорице Драго Вучинић убијеђен је да ће Јаков Милатовић имати више гласова од Андрије Мандића и онда постати нови предсједник Црне Горе јер ће у другом кругу побиједити Мила Ђукановића.

Синоћ је на централном тргу у Подгорици одржан завршни скуп Андрије Мандића, на коме је говорило чак 19 говорика, а највише овација и народу поново је измамио посланик у Скупштини Црне Горе и предсједник Демократске народне партије  Милан Кнежевић.

Многи сматрају да би за ДФ било много боље да су кандидовали неког другог и млађег кандидата од Андрије Мандића, да би имао више гласова и однио сигурну побједу, али остаје да се види шта ће се народ рећи на изборима у недељу 19.3. Иако је Трг био пун, мора се примијетити да није било велике еуфорије и енергије на скупу Андрије Мандића у Подгорици.

Погледајте снимак обраћаљс лидера ДФ-а и коалиционих странака на завршном скупу Андрине Мандића који је синоћ одржан на градском тргу у Подгорици..

 

Небојша Вукановић