palpal

Ko će biti predsjednik Crne Gore – u Podgorici uoči izbora

U nedelju se održavaju predsjednički izbori u Crnoj Gori, a gotovo je izbjesno da niko nema šanse da dobije 50% glasova u prvom krugu pa je izvjesno da će odluka biti donesena početkom aprila u drugom krugu. Prognoze govore da najviše šansi za trku u drugom krugu ima aktuelni predsjednik Crne Gore i DPS-a Milo Đukanović, te lider Demokratskog fronta Andrija Mandić i kandidat Pokreta Evropa sad Jakov Milatović, koji je najveće iznenađenje nedavno završenih lokalnih izbora u Podgorici na kojima je poražen DPS. Prema anketama nešto više za njima zaostaju Aleksa Bečić, lider Demokrata, koga je podržao Dritan Abazović i Pokret Ura, a puno turbulencija je izazvala odluka Mila Đukanovića da raspusti Skupštinu Crne Gore i da za početak juna raspiše vanredne parlamentarne izbore jer nije izabrana nova Vlada a aktuelna Dritanova nema podršku većine.

Među kandidatima je i Goran Danilović, bivši ministar unutrašnjih poslova Crne Gore i lider Ujedinjene Crne Gore, a odbornik njegove stranke u Skupštini grada Podgorice Milivoje Borković Brdža ubijeđen je da će Milo Đukanović biti poražen i definitivno otići u prošlost.

Velika borba vodi se za ulazak u drugi krug, a odbornik Pokreta Evropa sad u Skupštini grada Podgorice Drago Vučinić ubijeđen je da će Jakov Milatović imati više glasova od Andrije Mandića i onda postati novi predsjednik Crne Gore jer će u drugom krugu pobijediti Mila Đukanovića.

Sinoć je na centralnom trgu u Podgorici održan završni skup Andrije Mandića, na kome je govorilo čak 19 govorika, a najviše ovacija i narodu ponovo je izmamio poslanik u Skupštini Crne Gore i predsjednik Demokratske narodne partije  Milan Knežević.

Mnogi smatraju da bi za DF bilo mnogo bolje da su kandidovali nekog drugog i mlađeg kandidata od Andrije Mandića, da bi imao više glasova i odnio sigurnu pobjedu, ali ostaje da se vidi šta će se narod reći na izborima u nedelju 19.3. Iako je Trg bio pun, mora se primijetiti da nije bilo velike euforije i energije na skupu Andrije Mandića u Podgorici.

Pogledajte snimak obraćaljs lidera DF-a i koalicionih stranaka na završnom skupu Andrine Mandića koji je sinoć održan na gradskom trgu u Podgorici..

 

Nebojša Vukanović