palpal

Ко ће бити кандидат опозиције у Требињу и игрице НФ и Јелене Тривић?

Иако је до локалних избора наредне године остало годину дана, већ су почеле номонације ко ће бити кандидати власти а ко опозиције за начелнике и градоначелнике, а Народни фронт Јелене Тривић на мала врата полако истура др Сашу Борјана као кандидата за градоначелника Требиња. Из више извора већ се у кулоарима прича о тој могућности, а након што је Видомир Парежанин јавно написао а Борјан јавно подржао такву могућност, јасно је шта се иза брда ваља.

 

Свако има право и слободу да се кандидује, али сви морају бити свјесни политичких последица. Претходна 3 изборна циклуса, 2012, 2016, и 2020. године нисмо имали подршку опозиционих странака у Требињу да предложимо кандидата, јер се сматрало да смо „мали“, али након што смо на изборима 2020. добили 2500 а 2022. године 4097 опозиционих гласова, скоро дупло више од остатка опозиције, наравно да наредне године ми требамо одредити кандидата који ће побиједити кумове, Мика и Луку који су у сталном паду, а не Јелена Тривић и њен Народни фронт, а ако неко намјерава у том да нас опструише, ради у корист режима, мора да буде свјестан политичких последица.

Јавност треба да зна да сам прекинуо сарадњу са Видомиром Парежанином, јер је прошле године исмијавао и нападао Јелену Тривић, и да сматрам некоректним да сада он постане идеолог херцеговачког Народног фронта, исмијава мене и наше посланике и одборнике, као и да нас Јелена Тривић и њен НФ јавно нападају сваких пар дана, преко Слободана Васковића, Бољег Зворника или Парежанина, јер моје стрпљење има границе.

 

Требиње је за нас кључна тачка наредне године, имамо подршку народа, сјајну екипу, и циљ је да наша Листа за правду и ред има више гласова и одборника од СНСД-а, да добијемо новог градоначелника који ће ослободити град терора и покренути талас развоја и напретка, и са осталим опозиционим странкама имамо већину у Скупштини, а желимо на вријеме да упозоримо да не желимо да нас било ко на било који начин не може уцјењивати и да нећемо толерисати подметања, која никако нисмо заслужили јер сам годинама подржавао и Сашу Борјана и Јелену Тривић.

Занимљиво да из требињског НФ стиже одговор од Јоване Цвишић и прије него сам објавио текст, а најзанимљивије је што сам успио поново ујединити ПДП и НФ, па њену објаву скупа лајкују Јелена Тривић и Бојан Кресојевић, бањалучки градски менаџер.

Тривићка по обичају инстуруише своје људе у Требињу, са којима смо годинама имали коректне односе, да пишу објаве и да нас нападају, покушава да затрује односе, а шта је циљ није ми јасно, јер ако је неко заслужио својим односом њено поштовање онда је то Листа за правду и ред.

Детаљније у видео прилогу…

 

Небојша Вукановић