palpal

Ko će biti kandidat opozicije u Trebinju i igrice NF i Jelene Trivić?

Iako je do lokalnih izbora naredne godine ostalo godinu dana, već su počele nomonacije ko će biti kandidati vlasti a ko opozicije za načelnike i gradonačelnike, a Narodni front Jelene Trivić na mala vrata polako istura dr Sašu Borjana kao kandidata za gradonačelnika Trebinja. Iz više izvora već se u kuloarima priča o toj mogućnosti, a nakon što je Vidomir Parežanin javno napisao a Borjan javno podržao takvu mogućnost, jasno je šta se iza brda valja.

 

Svako ima pravo i slobodu da se kandiduje, ali svi moraju biti svjesni političkih posledica. Prethodna 3 izborna ciklusa, 2012, 2016, i 2020. godine nismo imali podršku opozicionih stranaka u Trebinju da predložimo kandidata, jer se smatralo da smo „mali“, ali nakon što smo na izborima 2020. dobili 2500 a 2022. godine 4097 opozicionih glasova, skoro duplo više od ostatka opozicije, naravno da naredne godine mi trebamo odrediti kandidata koji će pobijediti kumove, Mika i Luku koji su u stalnom padu, a ne Jelena Trivić i njen Narodni front, a ako neko namjerava u tom da nas opstruiše, radi u korist režima, mora da bude svjestan političkih posledica.

Javnost treba da zna da sam prekinuo saradnju sa Vidomirom Parežaninom, jer je prošle godine ismijavao i napadao Jelenu Trivić, i da smatram nekorektnim da sada on postane ideolog hercegovačkog Narodnog fronta, ismijava mene i naše poslanike i odbornike, kao i da nas Jelena Trivić i njen NF javno napadaju svakih par dana, preko Slobodana Vaskovića, Boljeg Zvornika ili Parežanina, jer moje strpljenje ima granice.

 

Trebinje je za nas ključna tačka naredne godine, imamo podršku naroda, sjajnu ekipu, i cilj je da naša Lista za pravdu i red ima više glasova i odbornika od SNSD-a, da dobijemo novog gradonačelnika koji će osloboditi grad terora i pokrenuti talas razvoja i napretka, i sa ostalim opozicionim strankama imamo većinu u Skupštini, a želimo na vrijeme da upozorimo da ne želimo da nas bilo ko na bilo koji način ne može ucjenjivati i da nećemo tolerisati podmetanja, koja nikako nismo zaslužili jer sam godinama podržavao i Sašu Borjana i Jelenu Trivić.

Zanimljivo da iz trebinjskog NF stiže odgovor od Jovane Cvišić i prije nego sam objavio tekst, a najzanimljivije je što sam uspio ponovo ujediniti PDP i NF, pa njenu objavu skupa lajkuju Jelena Trivić i Bojan Kresojević, banjalučki gradski menadžer.

Trivićka po običaju insturuiše svoje ljude u Trebinju, sa kojima smo godinama imali korektne odnose, da pišu objave i da nas napadaju, pokušava da zatruje odnose, a šta je cilj nije mi jasno, jer ako je neko zaslužio svojim odnosom njeno poštovanje onda je to Lista za pravdu i red.

Detaljnije u video prilogu…

 

Nebojša Vukanović