palpal

Knjaz najavljuje tužbe protiv režimskih medija i uzvraća udarac Luki Korleoneu

Ne jenjavaju sukobi i razmjena niskih udaraca između hercegovačkog knjaza Rodoljuba Draškovića i gen-seka Partije i direktora Elektroprivrede RS Luke Petrovića. Nakon što je tajkunska ATV objavila da Drašković i njegova Industrija alata Trebinje duguju 15 miliona maraka neplaćenog poreza državi, iz IAT-a su se obratili Saopštenjem u kome demantuju navode i najavljuju tužbe protiv medija koji su objavili netačnu informaciju. Nakon godinu dana prividnog primirja i iščekivanja raspodjele 20 miliona maraka, koje je Luka obećao Draškoviću za Kliniku u Gradu sunca, ponovo su se žestoko sukobili, a kolateralna šteta je pokojni UGIP, Udruženje građana i privrede Hercegovine, koji je završilo na respiratoru i aparatima. Sve je počelo gostovanjem knjaza u Centralnom dnevniku Fejs televizije i oštrim napadom Draškovića na režim u Republici Srpskoj.

Ako ispuni obećanje i najavu, tuži ATV prve familije, koja je kontroliše preko dvorskog neimara i tajkuna Slobodana Stankovića, vlasnika firme Integral-inženjering, i podnese Krivičnu prijavu Okružnom tužilaštvu Trebinje, to bi sigurno značilo rat na svim frontovima između Rodoljuba Draškovića i režima.

Saopštenje Draškovićevog IAT-a, koje je potpisala direktorica Jovanka Uljarević, prenosim u cjelosti.

 

Nedavno su neki mediji objavili netačne informacije, u kojima javnost obavještavaju da Swisslion Industrija alata duguje državi 15.100.000 KM.

Ne prvi put, već u kontinuitetu određeni mediji zlonamjerno plasiraju lažne informacije.

Obavještavamo zaposlene Industrije alata i Poslovnog sistema Swisslion Takovo, kao I cijelu javnost Hercegovine i saopštavamo istinu koja slijedi:

1. „Swisslion Industrija alata“ a.d. Trebinje po osnovu neplaćenih poreza duguje budžetu Republike Srpske cca 800.000 KM.
2. Od 2012. godine, „Industrija alata“ uredno izmiruje u dan kako poreze, tako i doprinose.

3. „Industrija alata“ u dan uplaćuje doprinose i povezuje radni staž svim zaposlenima koji su stekli uslove za penziju.

Napominjemo, da nijedan zaposleni nije otišao u penziju, a da mu nije od strane „IAT“-a uplaćen doprinos i povezan radni staž, a sve se odnosi na period pre privatizacije.

4. Za povezivanje radnog staža zaposlenima, za period pre privatizacije, „IAT“ je do danas uplatio više od 7.500.000 KM, a za period od 01.01.2012. godine do danas „SL IAT“ je u budžet Republike Srpske uplatio cca 22.000.000. KM po osnovu redovnih poreza i doprinosa.
5. Finansijska konsolidacija „SL IAT“-a je završena 2011. godine sa uplatom „Swisslion“ od 37.000.000 KM, a od tada do danas „Industrija alata“ uredno izmiruje sve svoje obaveze po osnovu poreza, doprinosa prema dobavljačima i zaposlenima.
Zbog svega navedenog prinuđeni smo da protiv određenih medija podnesemo krivične prijave, kao i tužbu za nadokandu štete koju nam pričinjavaju plasirajući u javnost netačne informacije.

 

​Generalni direktor

​Jovanka Uljarević