palpal

Knjaz bi da bude gradonačelnik Trebinja?

Samo par sati prije nego što je Rodoljub Drašković objavio Saopštenje u kome tvrdi da će se povući iz Hercegovine jer ga ja tobože reketiram, njegova desna ruka Radenko Drašković, predsjednik Svislajn grupe i cijelog koncerna u Trebinju, pozvao me je da razgovaramo, a vezano za kandidaturu lažnog hercegovačkog kneza za gradonačelnika Trebinja. Po njegovim riječima, Udruženje privrednika realnog sektora Hercegovine planira kneza Draškovića da kandiduje za gradonačelnika, pa je želio da čuje moj stav. Jasno je da Udruženje služi samo kao paravan, da funkcioniše po bolji jednog ili dva čovjeka, kneza i Luke, i da je trenutna ambicija kneza da bude gradonačelnik.

Zanimljivo da se Radenko Drašković juče, nakon Saopštenja, nije javljao na telefon, a ne znam da li je moje odbijanje podrške Drapkoviću razlog za njegovu prljavu kampanju o navodnom povlačenju i reketiranju. Umjesto da javnosti odgovori kako je moguće da njegovi radnici imaju neto platu 230 maraka za 177 radnih sati, punu normu u mjesecu, on i ABB-a objavili su serije nepotpisanih Saopštenja kako ja neću krojiti poslovnu politiku i određivati plate radnika. Komentari ljudi i bivših radnika po društvenim mrežama i lokanim sajtovima najbolje govore kakvo je stanje u Koncernu Svislajn i raspoloženje javnosti, u kakav ambis Rodoljuba vode ulizice i savjetnici.

Samo neka on sluša ABB-u i Luku, koji su ga nagovorili da uđe u sukob sa mnom, i daleko će dogurati. Mora biti svjestan da mu milijarde ne znače ništa u sukobu sa mnom, jer mi samo podiže ugled i rejting, i da bi mu bilo mnogo pametnije da ućuti u poveća plate radnicima, dok nisu svi otišli u Dubrovnik.

 

Nebojša Vukanović