palpal

Књаз би да буде градоначелник Требиња?

Само пар сати прије него што је Родољуб Драшковић објавио Саопштење у коме тврди да ће се повући из Херцеговине јер га ја тобоже рекетирам, његова десна рука Раденко Драшковић, предсједник Свислајн групе и цијелог концерна у Требињу, позвао ме је да разговарамо, а везано за кандидатуру лажног херцеговачког кнеза за градоначелника Требиња. По његовим ријечима, Удружење привредника реалног сектора Херцеговине планира кнеза Драшковића да кандидује за градоначелника, па је желио да чује мој став. Јасно је да Удружење служи само као параван, да функционише по бољи једног или два човјека, кнеза и Луке, и да је тренутна амбиција кнеза да буде градоначелник.

Занимљиво да се Раденко Драшковић јуче, након Саопштења, није јављао на телефон, а не знам да ли је моје одбијање подршке Драпковићу разлог за његову прљаву кампању о наводном повлачењу и рекетирању. Умјесто да јавности одговори како је могуће да његови радници имају нето плату 230 марака за 177 радних сати, пуну норму у мјесецу, он и АББ-а објавили су серије непотписаних Саопштења како ја нећу кројити пословну политику и одређивати плате радника. Коментари људи и бивших радника по друштвеним мрежама и локаним сајтовима најбоље говоре какво је стање у Концерну Свислајн и расположење јавности, у какав амбис Родољуба воде улизице и савјетници.

Само нека он слуша АББ-у и Луку, који су га наговорили да уђе у сукоб са мном, и далеко ће догурати. Мора бити свјестан да му милијарде не значе ништа у сукобу са мном, јер ми само подиже углед и рејтинг, и да би му било много паметније да ућути у повећа плате радницима, док нису сви отишли у Дубровник.

 

Небојша Вукановић