palpal

Katil-ferman i za Sonju Davidović

Nastavlja se sječa knezova, bolje reći knjeginja, novog „mangupa“ u redovima vladajućih Gorana Selaka, a politički otac nastavlja da sječe sabljom svoja politička čeda i djecu. Juče je napisan katil-ferman za Andreu Dorić, koja je smijenjena sa funkcije direktorice Centra za predškolsko obrazovanje i vaspitanje grada Banjaluka. Dorićeva je smijenjena iako je odlazeći gradonačelnik na bolovanju a Skupština grada Banjaluka u tehničkom mandatu, pa se postavlja pitanje ko je i kako donio odluku.

Umjesto nje bi trebala ponovo biti imenovana Jelena Kurtinović, protiv koje MUP Srpske vodi istragu i podnio je u septembru ove godine Izvještaju o zloupotrebi položaja Okružnom tužilaštvu Banjaluka jer je oštetila Centar za 283 578 maraka, dok se u prvom mandatu starala o predškolskom obrazovanju djece. Optužnica i zloupotrebe očito su bile preporuka da je ponovo postave za direktora i vrate na mjesto zločina, po starom običaju Partije.

Uzalud se Goran Selak javno ponižavao, klečao, puzao, molio i preklinjao da će potpisati svaki dokument samo da mu ostave mrvice vlasti, ne smjenjuju njegove kadrove, pokušavao uhvatiti za slamku spasa ali Makijaveli iz Laktaša nema emocija niti milosti, kao mafijaški don siječe sve redom sve one za koje najmanje posumnja da mu nisu maksimalno odani i poslušni.

Sječa se nastavlja danas a prva na meti za odstrel je ministarka Sonja Davidović. Danas bi trebala da se održi sjednica Vlade Republike Srpske na kojoj će se donijeti Odluka o smjeni Sonja Davidović, ministarke porodice, omladine i sporta. Katil-ferman je napisan, a Sonju će zamijenili Dragana Čavka, kadar Đokića i „prvih“ socijalista, ili Enisa Božičković iz Kotor Varoša.

Selak je bio Dodikovo čedo, trojanac preko koga je Dodik pokušao slomiti vrat „partneru i savezniku“ Londonskom đaku Petru dr Đokiću, preuzeti i staviti pod punu kontrolu ostatke socijalista, a kad puč nije uspio pocijepao je Đokića na dva dijela. Ipak bilo je dovoljno da Dodik pregleda rezultate glasanja u Banjaluci, koju izgleda nikako ne može da preboli, utvrdi da je Draško ubjedljivo pobijedio Radojičića na glasačkom mjestu u kome glasa i živi Selak, i to je bio dovoljno da ga optuži za vjerolomstvo i izdaju, odmah izda nalog za sječu knezova i kadrova SPS-a od vrha do dna. Dodik traži da se istraži i šira porodica, poslovanje i porodice Milaković, pa se za sada ne zna ko će sve ići pod mač bato, skupa sa Selakovom glavom, i da li će oštra sablja dohvatiti Slobodana Zeca i drugare sa Tunjica.

Dugo vremena  govorim da je mnogo bolje biti neprijatelj nego prijatelj sa Dodikom, a on se baš svojski trudi da pokaže koliko sam u pravu i govorim istinu, sječom svojih „koalicionim partnera“ i najbližih saradnika. Ko sa đavolom tikve sadi o glavu mu se obiju, a „partneri“ pomahnitalog Maksa su dobili ono što su tražili, a lijepo sam ih i uporno upozoravao šta ih čeka!

Sve se odvija kao u krimi-serijama o obračunima klanova u Siciliji i prosto je nevjerovatno da smo toliko propali da su rijetki oni koji se glasno i javno suprostavljaju teroru, prijetnjama narodu i građanima koji nisu za njega glasali, crnim knjigama neprijatelja Dodika i Partije, neviđenom zulumu, strahovladi i tiraniji Uzurpatora, koja ulazi u poslednji stadijum. Doduše Lukač, Željka i Tegeltija tajno prave zajednički front kako da odgovore kada oni dođu na red da idu pod mač Partije i pomahnitalog Maksa, jer niko ne zna ko je sledeći, na koju će se nogu Dodik ujutro probuditi i na koga će uperiti prstom svojim čaušima.

Sve je ovo dobro jer je pred zoru najhladnije, i kraj agonije je napokon tako blizu, da i nama više jednom osvane vedar i sunčan dan slobode.

 

Nebojša Vukanović