palpal

Kasno paljenje i primanje loptice u letu

Tek posle dva dana, kada sam ja objavio video koji je sinoć za par sati imao preko 20 000 pregleda i kritikovao sraman istup i izjavu Bakira Izetbegovića u Dnevniku Federalne televizije kako su Srbi loš narod, reagovali su i čelnici SNSD-a. Očito da Dodik i njegova privatna udba pomno prati svaki korak svojih političkih protivnika iz Republike Srpske a ne mare puno na planove kolaicione partnere, SDA i HDZ!

Stotine raznih savjetnika, portparola, stručnjaka i službenika nije pratilo i analiziralo važan nastup Izetbegovića, iz koga se između redova može naslutiti da namjerava povući krupne poteze osokoljen dolaskom Bajdena, pa je režim u Srpskoj reagovao tek posle mog istupa.

To je samo jedan od primjera, a ikona je najočigledniji, koji pokazuje koliko je režim neoizbiljan i opstaje na stalnim improvizacijama i manipulacijama umjesto na ozbiljnoj politici, strategiji i mudrim potezima. Umjesto pristojnog odgovora da je takav diskurs nedopustiv, čelnici SNSD jedva su dočekali priliku da zabace dodatno klatno, šire mržnju i bombarduju javnost kako bi se skrenula pažnja sa suštine problema u društvu, ali i afere „ikona“ iz koje ne mogu da izađu kao iz život blaga.

Nažalost Dodik je u kampanju i politiku uključio svoju djecu i porodicu, bez potrebe, a u poslednje vrijeme Gorica Dodik sve češće istupa u javnosti i daje oštre izjave preko „tvitera“ i društvenih mreža. Danas je na fonu svog oca, piše o tradiciji i vjeru, te muslimanima i strancima, izdajnicima iz opozicije, SDS-a i PDP-a, iako nema pojma šta govori.  Tako neće puno pomoći svom ocu, ali na sebe bez potrebe navlači još veći gnjev javnosti, pa je dobronamjerna poruka da se mane ćorava posla i puno pisanja, njen tata je sasvim dovoljan da kontamimira javni prostor, ne treba mu puno podrške.

 

Nebojša Vukanović