palpal

Капитулација и понижење без јаја и парадајза, стида и образа

И то се догодило. Кристијан Шмит дошао је у Бањалуку и Републику Српску, састао се за бањалучким бискупом Фрањом Комарицом, обилазио мјеста, фотографисао се и вратио у своју резиденцију у Сарајеву. Све бомбастичне најаве Милорада Додика о хапшењу и депортацији Кристијана Шмита, инструкцијама које је давао Министарству унутрашњих послова Републике Српске, пале су у воду а Република Српска и њене институције су још једном јавно понижене.

Не само да Полиција Републике Српске није поступила по инструкцијама Додика, већ није било ни јаја и парадајза, које је он најављивао данима, након капитулације и повлачења, покушаја „вађења“ из проблема у који је сам упао. Још једно велико обећање Малог Бајице пало је у воду, Република Српска је понижена, а хрватски и други медији у региону шпрдају се са нама након доласка Шмита у Бањалуку, које је прошло без иједног инцидента.

Ни Шмит није успио овим потезом да поправи рејтинг, јер је ранијим недоласком показао право лице подмукле кукавице, али никог не интересује његов углед и репутација, коју је сам уништио наметањима и улогом медијатора у Федерацији, те амнестирањем изборне крађе и играма са режимом.

 

Такође је смијешна режимска прича и спон о наводној „истрази“ која треба да утврди ко је дао дипломатске папире, акредитације Шмиту јер је Додик био члан Предсједништва БиХ а СНСД власт у Савјету министара БиХ кад је „туриста“ дошао, гласао са СДА за Бисеру Турковић да буде министар спољних послова, и наравно да су једини одговорни за питање које потежу, скачући поново себи у стомак и живо блато, из којег се не могу извући.

 

На крају остаје само горак укус туге и горчине, јер лакрдијаши изругивају и понижавају Републику Српску и институције, и питање је само зашто борци и народ ћуте, зашто се не дигну, дођу пред Палату Републике и кажу ДОСТА ЈЕ, СИКТЕР БАГРО!?

 

Небојша Вукановић