palpal

Kakva čast – i Bakirovi puleni iz SDA počeli da me tuže za klevetu

Počastvovan sam činjenicom da su poslije čelnika režima u Republici Srpskoj, tajkuna, političara i moćnika počeli da me tuže i njihovi patneri i pobratimi iz Federacije, funkcioneri Stranke demokratske akcije Bakira Izetbegovića. Prvi se uvažio drug Jasmin Spahić, potpredsjednik Skupštine opštine Kozarska Dubica i odbornik SDA, inače bivši SDP-ovac.

Čestiti drug Jasko tvrdi da mu tobože ugrožavam bezbjednost jer govorim o tome kako dobro funkcioniše koalicija SNSD-SDA i osovina Dodik – Bakir i na lokalnom nivou, pa će se pridružiti plejadi koalicionih partnera iz SNSD-a, presaviti tabak i podnijeti Tužbu za klevetu jer sam mu povrijedio dušu ranjenu. E velika je to čast, da me tuže funkcioneri SDA, jer ću tako povećati kolekciju.

Više detalja o motivima i razlozima tužbe pročitajte u tekstu koji prenosim sa sajta Hajat televizije.

 

SPAHIĆ NAJAVIO TUŽBU PROTIV NEBOJŠE VUKANOVIĆA: MOJE IMENOVANJE JE SAMO KORAK NAPRIJED SUŽIVOTA

-Razlog moga obraćanja su posljednja događanja koja su izašla u javnost putem raznih „Facebook“ grupa i blogova određenih lica, koja, nažalost, pokušavaju da svoje frustracije, bijes i zavidnost iznesu na najbrutalniji način, a to je ponižavanjem druog, odnosno drugih, uvod je saopćenja kojeg je objavio potpredsjednik Skupštine općine Bosanska Dubica Jasmin Spahić.

Svjedoci smo da se takvi ljudi prepoznaju u lokalnim zajednicama i javnosti da nikada ništa korisno nisu uradili, niti imaju mogućnost tačnije sposobnost da bilo šta korisno urade. Na osnovu toga svi oni koji nešto dobro rade u ovoj zemlji se proglase budalama i nazivaju se raznim imenima koja nisu primjerena čovjeku – navodi se u saopćenju i dodaje da će u narednim danima podnijeti tužbu za klevetu protiv SDS-ovog zastupnika u Narodnoj Skupštini RS Nebojše Vukanovića.

  • Ovih dana se moglo pročitati da je Jasmin Spahić ekstremista, radikalan čovjek koji iznosi određene laži. Zato ću podnijeti tužbu protiv Nebojše Vukanovića za klevetu i ugrožavanje moje sigurnosti i sigurnosti moje porodice. Podnijeću i tužbu jer je napisao da je moja diploma sumnjivog porijekla. Sve to će morati da dokaže na sudu i radujem se tome susretu – naveo je Spahić.

HEROJI TASTATRA SU IMALI MOGUĆNOST DA SE KANDIDUJU

On je dodao da politike koje zastupa su dokazane podrškom građana koja mu je ukazana kada je legalnim i legitimnim putem dobio mandat od svojih birača 15. novembra 2020. godine.

  • Svi heroji tastatura koji pišu po društvenim mrežama su imali mogućnost i pravo da se kandiduju, osvoje mandat i sprovode svoje projekte i ideje kroz organe Skupštine općine. Međutim, neki od njih nisu mogli da skupe više od 20 glasova i to pokazuje koliko su oni sposobni i koliko vrijede – naveo je Spahić i dodao da je javnost upoznata da on ima iza sebe realizovane brojne projekte od kojih imaju korist svi građani bez obzira kako se zvali i kojoj vjeri pripadaju.

IZBORNIM PROCESOM POKAŽITE DRUGAČIJE

On je podsjetio da je prije 12 godina pokrenuo „Narodnu kuhinju“ u kojoj se svakodnevno priprema 60 obroka za sve građane Bosanske Dubice.

  • Svi oni koji misle da mogu bolje ili drugačije imaju mogućnost da putem izbornog procesa to dokažu, odnosno dobiju povjerenje građana i na taj način krenu u realizaciju svojih stavova i ciljeva – naveo je Spahić.

MOJE IMENOVANJE JE KORAK NAPRIJED SUŽIVOTU

Spahić je, takođe, naveo u saopćenju da je na mjesto potpredsjednika Skupštine općine izabran kao jedini kandidat nakon što je ostavku podnio bivši potpredsjednik iz reda NDP-a, te da nije bilo drugih prijedloga ni od strane pozicije ni opozicije i da je na ovo mjesto izabran od strane i jednih i drugih.

  • Svjedoci smo da u okolnim općinama i gradovima ove funkcije, čak i funkcije zamjenika načelnika vrše predstavnici bošnjačkog stanovništva i ne vidim razlog zašto bi moje imenovanje nekome smetalo. Stim da nije bilo drugih prijedloga za novog potpredsjednika ni od strane pozicije ni opozicije jedini kandidat sam bio ja od strane SDA i putem tajnog glasanja i od pozicije i opozicije sam izaban na ovu funkciju. Tako da nema nikakvog svezivanja zastava između SDA i SNSD-a, niti SDA ima potpisan bilo kakav koalicioni sporazum sa bilo kojom partijom. Moje imenovanje za potpredsjednika Skupštine općine je samo korak naprijed suživota, kao i rješavanja pitanja Bošnjaka i svih građana kako naše općine, manjeg entieta RS i BiH – naveo je Spahić.