palpal

Kako se mlado tajkunče ruga u lice narodu i sirotinji!

Ruganje bahatih tajkuna u lice sirotinji i narodu koji jedva sklapa kraj prelazi sve granice. Da ljudska drskost i bezobrazluk često nemaju granice pokazuje i primjer razmaženog tajkunčeta Stefana Mitrovića, bivšeg Dodikovog savjetnika a sada pomoćnika ministra poljoprivrede, inače sina od ministra komunikacija u Savjetu ministara BiH Vojina Mitrovića, prvog papka i jednog od najbogatijih ljudi u Srpskoj i BiH.

 

Mlado tajkunče i razmaženi tatin sin, uz to i zet Ranka Škrbića, bivšeg ministra zdravlja i grobara zdravstvenog sistema Srpske, objavio je na svom Instagram profilu sliku sa porukom „Bolje živjeti 100 godina kao milioner nego 7 dana u bijedi“!

Samo razmaženo derište i tajkunče bez mrvice vaspitanja, stida i obraza može da piše i ostavlja ovakve sramne poruke, ruga se u lice sirotinji i narodu. Ne znam hoće li mlađani Stefan poživjeti 100 godina, želim mu dobro zdravlje i dug život, ali se nadam da će imati priliku da osjeti kako živi većina građana Srpske.

To će se dogoditi ako ovdje napokon zaživi pravna država i vladavina prava, usvoji i sprovede na prav(n)i način Zakon o porijeklu imovine i polože računi narodu.

Do rata i 1992. godine Vojin Mitrović je živio kao većina građana Srpske, a onda je bivši SKOJEVAC i komunista osnovao u Bijeljina firmu Oktan promet i započeo ratni šverc nafte, cigareta i kafe u partnerstvu sa Miloradom Dodikom i njegovom firmom „IGOKEA“, a prljavi milioni „zarađeni“ tokom rata, dok je narod ginuo i stradao, opran je i umnožen poslije rata kroz politiku i SNSD, u koji se Mitrović učlanio posle raspada KPJ.

Mogu kako hoće, ali nadam se ne i dokle hoće. Živim za dan kad će se položiti računi narodu, a bahati i drski tajkuni naučiti redu, kad će im biti oduzeta imovina koja je stečena kriminalom, korupcijom, trgovinom uticajem, namještenim tenderima i na druge načine, i kada će mnogi shvatiti da nije dobro i pametno rugati se u lice i ponižavati sopstveni narod i sirotinju, koji je žrtva njihove pohlepe.

 

Nebojša Vukanović