palpal

Како Радован Ковачевић зна патријархове поруке?

Да режиму ништа није свето, да не преза ни од чега и да покушавају на сваки начин да исполитизује посјету патријарха Порфирија Добоју и Републици Српској говоре најаве и анализе посјете у режимским медијима. Тако је данас у подневном Дневнику РТРС-а гостовао портпарол СНСД-а и Додиков савјетник Радован Ковачевић, који је устврдио како нисам у праву кад говорим да патријарх не треба да се бави политиком, јер тобоже посјета Добоју и састанак са лидерима странака нема политичку позадину, те рекао да патријарх доноси поруке јединства и снажно подржава „јединство“ српских странака!?

Поставља се питање откуд портпарол СНСД-а зна какве поруке из Београда и Патријаршије доноси патријарх Порфирије ако све унапријед није усаглашено и договорено између патријарха, Додика и Вучића? Како посјета нема политички карактер а данима се прича о састанку Додика, Жељке, Чубриловића и лидера странака са патријархом у Добоју, а Ковачевић и Додик упорно тврде да је важно „српско јединство“ јер је након доласка Шмита у питање наводно доведен опстанак Републике Српске? Ако се Додик уплашио Шмита то не мора да значи да је угрожена Српска и њен народ, осим ако се у њиховим лудим главама то није поистовјетило!

 

Јасно је да Додик и режим настоје да максимално исполитизују посјету и долазак патријарха, да га искористе за придобијање јефтиних политичких поена, о чему говоре и фотографије на којима Додик, Жељка, Јеринић и Стевандић у стопу прате патријарха Порфирија током посјете Добоју, те мобилизацији чланова СНСД-а који су статисти у режираној представи.

Треба бити мудар и опрезан, и биће јако занимљиво видјети шта се иза кулиса дешавало на састанку који управо почиње и какав је стварни циљ посјете патријарха српског Порфирија Добоју и Републици Српској.

Ни по коју цијену не треба упадати у замку и имати било какво зближавање и сарадњу са СНСД-ом, јер управо од скидања ове странке са власти и ослобађања народа и институција зависи опстанак и будућност Републике Српске.

 

Небојша Вукановић