palpal

Како поручник ВРС преживљава са једном марком дневно

Александар Петричевић, рођени Сарајлија који од рата живи на Сокоцу, отишао је у Војску Републике Српске са непуних 18 година, свеску и оловку замијенио пушком и као припадник интервентне јединице Сарајевско-романијског корпуса четири године рата провео у рову.

После рата добио је чин поручника и био официр Војске Републике Српске све док 2006. године нису формиране Оружане снаге БиХ, када остаје без посла и примања јер му није дозвољено да у чину поручника остане у ОС БиХ. Од тада живи, боље рећи тешко преживљава на ивици од 30 марака инвалиднине мјесечно, иако је у Отаџбинском рату од детонације минобацачке мине повријеђен и добио епилепсију, а после рата дијагностификован му је пост-трауматски стресни синдром.

Александар је само један у низу запостављених, заборављених и понижених бораца Војске Републике Српске који су четири године стварали и бранили Републику Српску, а које је она, и лажне патриоте које се налазе на њеном челу, заборавили након Отаџбинског рата, препустили тешком животу који није достојан човјека. Нажалост Александар није изузетак већ правило, показатељ срамног маћехинског односа према борцима корумпираних политичара који себе лажно представљају као велике србенде и патриоте.

Погледајте искрено свједочење бившег поручника Војске Републике Српске, који каже да му није кило за мало већ за неправо, и да је срамота што су борци понижени и налазе се на зачељу, а на врх су дошли дезертери, корумпирани политичари и ратни профитери, који су се обогатили, постали осиони и бахати..