palpal

Kako poručnik VRS preživljava sa jednom markom dnevno

Aleksandar Petričević, rođeni Sarajlija koji od rata živi na Sokocu, otišao je u Vojsku Republike Srpske sa nepunih 18 godina, svesku i olovku zamijenio puškom i kao pripadnik interventne jedinice Sarajevsko-romanijskog korpusa četiri godine rata proveo u rovu.

Posle rata dobio je čin poručnika i bio oficir Vojske Republike Srpske sve dok 2006. godine nisu formirane Oružane snage BiH, kada ostaje bez posla i primanja jer mu nije dozvoljeno da u činu poručnika ostane u OS BiH. Od tada živi, bolje reći teško preživljava na ivici od 30 maraka invalidnine mjesečno, iako je u Otadžbinskom ratu od detonacije minobacačke mine povrijeđen i dobio epilepsiju, a posle rata dijagnostifikovan mu je post-traumatski stresni sindrom.

Aleksandar je samo jedan u nizu zapostavljenih, zaboravljenih i poniženih boraca Vojske Republike Srpske koji su četiri godine stvarali i branili Republiku Srpsku, a koje je ona, i lažne patriote koje se nalaze na njenom čelu, zaboravili nakon Otadžbinskog rata, prepustili teškom životu koji nije dostojan čovjeka. Nažalost Aleksandar nije izuzetak već pravilo, pokazatelj sramnog maćehinskog odnosa prema borcima korumpiranih političara koji sebe lažno predstavljaju kao velike srbende i patriote.

Pogledajte iskreno svjedočenje bivšeg poručnika Vojske Republike Srpske, koji kaže da mu nije kilo za malo već za nepravo, i da je sramota što su borci poniženi i nalaze se na začelju, a na vrh su došli dezerteri, korumpirani političari i ratni profiteri, koji su se obogatili, postali osioni i bahati..