palpal

Kako porodica „Sofrenić“ razara DEMOS u Bijeljini?

Zoran Sofrenić, odbornik SDS Semberija Mićo Mićic u Skupštini Grada Bijeljina, imenovan je, kako nezvanično saznajemo, za rukovodioca Puteva Srpske, Radna jedinica Bijeljina, nakon što je početkom 2024.godine dao otkaz u bijeljinskom Komunalcu. To mu je omogućio Milan Dakić. Sofrenić je, kako nezvanično saznajemo napustio SDS Semberija Mićo Mićić, te prešao u DEMOS.

Kao „znak zahvalnosti“ zbog povećanja broja odbornika u klubu DEMOS-a, Milan Dakić, v.d. direktora Puteva Srpske, Sofrenića je imenovao za rukovodioca. Kako će Zoran Sofrenić, sin Milorada Mije Sofrenića, opravdati dalji svoj status u SDS Semberija posle napuštanja izvornog SDS.

Međutim, u DEMOS-u nisu svi velikodušno prihvatili unapređenje Sofrenića i velikodušni interesni prelazak dolazak preletača u DEMOS. Kako nezvanično saznajemo, protiv imenovanja su bili Čedomir Stojanović, poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, Boban Jovičević, odbornik i potpredsjednik DEMOS-a u Bijeljini kao i odbornik Zoran Pribišić, kao i ostalo članstvo DEMOS u Bijeljini.
S obzirom da Dakić nije uvažio žalbe i primjedbe partijskih kolega, nezvanično saznajemo da su uslijedile žalbe Nedeljku Čubriloviću, predsjedniku DEMOSa.

Kako će reagovati Čubrilović ostaje da se vidi, podržava li preletače i da li su mu preletači preči od onih koji su u DEMOS-u od nastanka i raskola u DNS-u!? Navodnim odlaskom odbornika Zorana Sofrenića iz SDS Semberija Mićo Mićić, u “ toj stranci“ ostaje samo jedan odbornik, Drago Stajić, kao poslednji mohikanac, takođe bivše ’’čedo’’ DNS iz koga je nastao DEMOS, obzirom da su ranije tri odbornika sa liste SDS Semberija Mićo Mićić prešla u Republičku stranku Srpske Slavena Ristića i to Ivana Stanišić, Danijel Perić i Mladen Petrović. Navodno oko 20 predsjednika mjesnih odbora SDS Semberija Mićo Mićić, izrazilo je želju za prelazak u DEMOS po Sofrenićima tvrdnjama, iako ih 20 nije ušlo ukupno na sastanak u stranku u zadnje dvije godine.

Međutim članstvo DEMOS u Bijeljini je protiv prijema članova SDS Semberija Mićo Mićić u DEMOS a koje predvode Sofrenići. Poručili su Čubriloviću ili Sofrenići ili DEMOS i ’’MI’’. Nema dalje. Inače otac Zorana Sofrenića, bajni Milorad Mijo Sofrenić, je od neki dan u penziji ali ostaje i čeka se potez Okružnog tužilaštva u Bijeljini oko podnesene Krivične prijave oko “marifetluka“ u Centru za socijalni rad u Bijeljini, gdje je stariji Sofrenić bio direktor. On je „stekao“ milione, kao desna ruka pokojnog Mića Mićića, načelnik finansija te čelnik Fudbalskog saveza Republike Srpske i BIh, nekretnine u Bijeljini, Zlatiboru, Srbiji, a ako ikada zaživi pravna država na ovim prostorima sve bi trebalo vratiti narodu.

 

Za pravdu i red Semberija