palpal

Како гласали тако им Бог помогао

Сутра ће одборници Скупштине града Требиња на другој редовној сједници у овој години расправљати о многим важним темама, између осталог о буџету града Требиња у 2021. годину те Одлуци о укидању одборничког додатка незапосленим одборницима и борцима. Њен предлагач је градоначелник и његов кум али се од срамоте нису смјели потписати па су као предлагаче потурили „владајућа коалиција“ . Сви одборници владајуће коалиције су запослени у јавном сектору, имају велике плате и више примања у разним одборима, бар неколико година, већина су директори и трули богаташи који су дошли до велике имовине захваљујући Партији и корупцији, и у складу са старом пословицом да сит гладном не вјерује, желе да без ичега оставе незапослене борце и колеге.

Јасно је да се ради о притиску охолих, лицемјерних, осионих и бахатих, који наивно мисле да могу некажњено радити шта хоће, стварати једноумље и тоталитарно друштво гушњем свих џепова отпора. Е па неће моћи!

Они који су повећали цијену хидроелектране Дабар за 300 милиона марака, и чија изградња касни 5 година, који бацају милионе на рефлекторе, шлауфе у парку и разне глупости, живе у паралелном свијету као свјетски џет сет и не знају како преживљавају њихове комшије и народ, сада желе да без скромних 400 марака оставе демобилисане борце, своје колеге и школске другаре који имају 50 година а немају ни дана радног стажа, да се иживљавају над њима глумећи добротворе.

Ради се о класичној злоупотреби, мобингу и прогону неистомишљеника тактиком спржене земље – ни зрна жита непријатељу. Ако не одустану од ове срамне одлуке, коју су смислили кумови Ћурић др Мирко и Петровић ме Лука, сви одборници који сутра гласају да се незапосленим борцима укине и скромних 400 марака додатка, биће на стубу срама.

Како гласали и радили тако вам Бог помогао. Опширније у видео прилогу, а надам се да су одборници власти свјесни шта раде и какве су моралне последице њихових срамних одлука и потеза ако од њих не одустану.

 

Небојша Вукановић