palpal

Kako glasali tako im Bog pomogao

Sutra će odbornici Skupštine grada Trebinja na drugoj redovnoj sjednici u ovoj godini raspravljati o mnogim važnim temama, između ostalog o budžetu grada Trebinja u 2021. godinu te Odluci o ukidanju odborničkog dodatka nezaposlenim odbornicima i borcima. Njen predlagač je gradonačelnik i njegov kum ali se od sramote nisu smjeli potpisati pa su kao predlagače poturili „vladajuća koalicija“ . Svi odbornici vladajuće koalicije su zaposleni u javnom sektoru, imaju velike plate i više primanja u raznim odborima, bar nekoliko godina, većina su direktori i truli bogataši koji su došli do velike imovine zahvaljujući Partiji i korupciji, i u skladu sa starom poslovicom da sit gladnom ne vjeruje, žele da bez ičega ostave nezaposlene borce i kolege.

Jasno je da se radi o pritisku oholih, licemjernih, osionih i bahatih, koji naivno misle da mogu nekažnjeno raditi šta hoće, stvarati jednoumlje i totalitarno društvo gušnjem svih džepova otpora. E pa neće moći!

Oni koji su povećali cijenu hidroelektrane Dabar za 300 miliona maraka, i čija izgradnja kasni 5 godina, koji bacaju milione na reflektore, šlaufe u parku i razne gluposti, žive u paralelnom svijetu kao svjetski džet set i ne znaju kako preživljavaju njihove komšije i narod, sada žele da bez skromnih 400 maraka ostave demobilisane borce, svoje kolege i školske drugare koji imaju 50 godina a nemaju ni dana radnog staža, da se iživljavaju nad njima glumeći dobrotvore.

Radi se o klasičnoj zloupotrebi, mobingu i progonu neistomišljenika taktikom spržene zemlje – ni zrna žita neprijatelju. Ako ne odustanu od ove sramne odluke, koju su smislili kumovi Ćurić dr Mirko i Petrović me Luka, svi odbornici koji sutra glasaju da se nezaposlenim borcima ukine i skromnih 400 maraka dodatka, biće na stubu srama.

Kako glasali i radili tako vam Bog pomogao. Opširnije u video prilogu, a nadam se da su odbornici vlasti svjesni šta rade i kakve su moralne posledice njihovih sramnih odluka i poteza ako od njih ne odustanu.

 

Nebojša Vukanović