palpal

Kada će mudreša Ogi T. napokon pisati pisma Dodiku?

U sjenci ubrzanog procesa raspadanja DNS-a nakon izlaska iz vlasti i smjene četvorice potpredsjednika, koji su uglavnom, gle čuda, ranije bili funkcioneri drugih stranaka, juče se u medijima neopaženo provuklo novo pisamce najvećeg mudreše i dušebrižnika na Balkanu, Ogija Laku Noć Tadića. Nisam imao vremena ni želudac da čitam nove patetične floskule, filozofske teze, preporuke i ideje koje je prekaljeni Ogi dao Nešiću, kako da spasi DNS od potpune propasti i nestanka, ali me je sve podsjetilo na njegove serije pisama Vukoti Govedarici pred napuštanje SDS-a 2017. godine, kada je iznio čitav niz uvreda na račun tadašnjeg predsjednika svoje stranke kako bi napravio što veću štetu prije nego što promijeni dres.

Ne sjećam se i ne znam da li je Ogi pisao pisma Voji Šešelju, Mihaljici i Nikoli Pošlašenu kada je napuštao radikale, davno to bijaše, nekad početkom 2006. godine, ali znam da je uspio i radikalima da zada snažne i smrtne udarce od kojih se nikada nisu oporavili.

Gdje ode veliki mudreša tu trava ne raste, svaku je stranku svukao u jarak kad se u nju učlanio. Tako je i Starac Marko Od Stotinu Ljeta doživio puč i smijenjen u svojoj stranci samo godinu dana nakon što je svečano uručio člansku kartu Ogiju, a posle tri godine sada se služi opijelo cijelom DNS-u.

Apelujem za Ogija, molim ga javno i kumim Bogom zbog spasa naroda i Republike Srpske,  da nakon povuče jedan pravi porez, iz DNS-a ode pravo u SNSD i napiše jedno lijepo pismo sa preporukama Dodiku, sve će mu biti oprošteno.

Nebojša Vukanović