palpal

Kad ostane viška glasova

O neregularnostima i zloupotrebama izbornog procesa u Srpskoj i BiH mogla bi se napisati doktorska disertacija i ozbiljna studija, a poseban slučaj su Doboj i Zvornik, te Trebinje koje im se krupnim koracima približava a Luka Petrović diše za vratom Obrenu Petrovići i Zoranu Stevanoviću po stepenu organizovanja prevara i manipulacija.

Stevanović je u Zvorniku, po starom običaju „dobio“ povjerenje tri četvrtine glasača, ili koliko je olovka napisala, a na više mjesta izlaznost je bila 100%, a svi „izašli“ glasali su za sve kandidate vladajuće stranke, što nema ni u crtanim filmovima. U Doboju su bili malo pažljiviji pa je, u doba pandemije na pojedinim mjestima, kao npr Mali Prnjavor, izlaznost bila „samo“ 99,6%, a od Podnovlja do Osječana izlaznost se na 15 Biračkih mjesta kretala od 91 do 97%!? Ni korona ne može zaustaviti kolone srećnih i radosnih pristalica dinastije Petrović!

Da je glasova bilo i viška, govori fotografija iz Zvornika, na kojoj u automobilu „Audi A6“, između mjenjača i sjedišta, stoji poveći bunt zaokruženih glasačkih listića. Moguće da je neko zaboravio da ih ubaci, nakon grupnog zaokruživanja, jer je sve davno bilo rješeno, pa su listići ostali možda i za naredne izbore.

Dobro došli u Sjevernu Koreju na Balkanu, jer nije problem što oni kradu, to rade stalno, već što se krađa pokušava legalizovati i dati joj privid zakonitosti i legitimiteta.

 

Nebojša Vukanović