palpal

Језуити у Израелу

Група требињских језуита и функционера, предвиђена дон Луком Петровићем, јуче је отпутовала из Загреба за Израел. Поред Лучијана у делегацији су и његови најближи сарадници и угледни широкобријешки интелектуалци, Карађорђе Бјелаковић, кум и замјеник Мико Ћурић (кога нема на фотографијама), директор Комуналног  Недељко Ламбета…

Незванично, требињски језуити су у Свету земљу отпутовали на позив Дубровачке бискупије, посредством агенције из Међугорја, што ће додатно ојачати Блајбуршку коалицију са братским ХДЗ-ом. Григорије је отишао у Њемачку, али ћемо нажалост још дуго времена осјећати последице  његовог екуменистичког рада и тихог унијаћења.

Да ли ће требињски језуити постати хаџије, да ли ће са фратрима хаџи-Лука и хаџи-Карађорђе формално прећи у католике или ће остати као убачени елементи и неокумунистички безбожници у нашим редовима остаје да се види по њиховом повратку. Загрепчани и хрватске фирме које уређују градски парк, постављају видео-надзор и добијају друге уносне тендере у Требињу су показатељ снаге Блајбуршке коалиције и стратешких смјерница које спроводе на штету наивних Срба, који сами добровољно и свјесно скачу у јаму, гласају за усташку унуку, упорно подржавајући  своје злотворе, лопове и издајнике.

 

Небојша Вукановић