palpal

Jezuiti u Izraelu

Grupa trebinjskih jezuita i funkcionera, predviđena don Lukom Petrovićem, juče je otputovala iz Zagreba za Izrael. Pored Lučijana u delegaciji su i njegovi najbliži saradnici i ugledni širokobriješki intelektualci, Karađorđe Bjelaković, kum i zamjenik Miko Ćurić (koga nema na fotografijama), direktor Komunalnog  Nedeljko Lambeta…

Nezvanično, trebinjski jezuiti su u Svetu zemlju otputovali na poziv Dubrovačke biskupije, posredstvom agencije iz Međugorja, što će dodatno ojačati Blajburšku koaliciju sa bratskim HDZ-om. Grigorije je otišao u Njemačku, ali ćemo nažalost još dugo vremena osjećati posledice  njegovog ekumenističkog rada i tihog unijaćenja.

Da li će trebinjski jezuiti postati hadžije, da li će sa fratrima hadži-Luka i hadži-Karađorđe formalno preći u katolike ili će ostati kao ubačeni elementi i neokumunistički bezbožnici u našim redovima ostaje da se vidi po njihovom povratku. Zagrepčani i hrvatske firme koje uređuju gradski park, postavljaju video-nadzor i dobijaju druge unosne tendere u Trebinju su pokazatelj snage Blajburške koalicije i strateških smjernica koje sprovode na štetu naivnih Srba, koji sami dobrovoljno i svjesno skaču u jamu, glasaju za ustašku unuku, uporno podržavajući  svoje zlotvore, lopove i izdajnike.

 

Nebojša Vukanović