palpal

(Ј)еванђеоске поруке по Матеју и Јовици

Не знам да ли се односи на мене, или на бившег партијског колегу из ДНС-а Бојана Шапурића, који га је јавно и жестоко критиковао, извршни директор Електропривреде Републике Српске Јовица Влатковић јуче се на свом „фејсбук“ профилу написао је поруку својим политичким противницима. цитирајући дио (Ј)еванђеља по Матеју. Мало је мијешана ћирилица и латиница, мало незграпно кориштена екавица и ијекавица, али је порука јасна.

Слично је недавно бесједио и свењемачки владика Григорије, позивајући се на Јеванђеље по Матеју, када је одговарао на нападе политичара и медија у Србији који су блиски Вучићу, па иако се сада дистанцирају од свог бившег пријатеља, јасно се виде трагови дугогодишњег дружења и сарадње.

Челници режима, посебно кумови Лука и Мико, покушавају се лажно представити као неки велики вјерници, хришћани и скромни подвижици, редовно иду у цркву да се сликају, позивају се на Јеванђеље, али морају знати да су све молитве, постови и причешћа узалудни ако се крши десет божијих заповјести, ако отимају, лажу, краду, понижавају,  уцјењују и покоравају своју браћу у Христу.

Престаните  бити горди и бахати, јер је то велики гријех, кулучити сиротињу, разметати се луксузом и богатством, док браћа и народ преживљавају на ивици, па ћемо онда вјеровати у искреност порука и позивања на Јеванђеље.

 

Подсјећање на видео прилог после кога се Јовица Влатковић позивао на Јеванђеље по Матеју.