palpal

(J)evanđeoske poruke po Mateju i Jovici

Ne znam da li se odnosi na mene, ili na bivšeg partijskog kolegu iz DNS-a Bojana Šapurića, koji ga je javno i žestoko kritikovao, izvršni direktor Elektroprivrede Republike Srpske Jovica Vlatković juče se na svom „fejsbuk“ profilu napisao je poruku svojim političkim protivnicima. citirajući dio (J)evanđelja po Mateju. Malo je miješana ćirilica i latinica, malo nezgrapno korištena ekavica i ijekavica, ali je poruka jasna.

Slično je nedavno besjedio i svenjemački vladika Grigorije, pozivajući se na Jevanđelje po Mateju, kada je odgovarao na napade političara i medija u Srbiji koji su bliski Vučiću, pa iako se sada distanciraju od svog bivšeg prijatelja, jasno se vide tragovi dugogodišnjeg druženja i saradnje.

Čelnici režima, posebno kumovi Luka i Miko, pokušavaju se lažno predstaviti kao neki veliki vjernici, hrišćani i skromni podvižici, redovno idu u crkvu da se slikaju, pozivaju se na Jevanđelje, ali moraju znati da su sve molitve, postovi i pričešća uzaludni ako se krši deset božijih zapovjesti, ako otimaju, lažu, kradu, ponižavaju,  ucjenjuju i pokoravaju svoju braću u Hristu.

Prestanite  biti gordi i bahati, jer je to veliki grijeh, kulučiti sirotinju, razmetati se luksuzom i bogatstvom, dok braća i narod preživljavaju na ivici, pa ćemo onda vjerovati u iskrenost poruka i pozivanja na Jevanđelje.

 

Podsjećanje na video prilog posle koga se Jovica Vlatković pozivao na Jevanđelje po Mateju.