palpal

Јелена Тривић о дебаклу Додика и СНСД-а на Козари

Преносим у цјелости текст Јелене Тривић о потопу Милорада Додика и СНСД-а на партијском скупу на Козари, јер је мали број људи и ужасна енергија, упркос свим притисцима и мобилизацији, показала да је СНСД пред потопом.

НЕ ДАЈ БОЖЕ ДА ЈЕ НАСТАНАК СРПСКЕ И ЊЕН ОПСТАНАК ИКАД ЗАВИСИО ОД ДОДИКА

Не може човјек а да се не осврне на говор Милорада Додика са Мраковице јуче. Ко је он да се позива на 30.000 пострадалих у Одбрамбено-отаџбинском рату? Он који је побјегао од рата. Којем је рат био брат, који се обогатио у рату док су људи гинули. Да је од њега зависио опстанак Српске тада, не би је било данас. О тој освети коју Бакир помиње, а ви кажете да народ не брине ако Бакир крене, да је то ваш посао да нас сачувате, је ли мислите на начин како сте нас чували од 1992-1995. године и како сте нас чували ових петнаест година како пустошите Републику Српску?!

Не дај Боже да од вас зависи опстанак Српске! Знамо како сте продали и предали Брчко. И онда ви који сте дозволили тај дисконтинуитет територије Српске причате како ништа нећете издати, предати, продати. Као што нисте издали за НАТО пут, да ли на ту издају мислите?! На оне стотине НАТО војника на Мањачи које сте отјерали?! Или их нисте отјерали, пошто нисте смјели, јер сте лично потписали НАТО пут. Или мислите на издају када Драгану Човићу љубите скуте. Човићу који оплакује Блајбург, велича Олују, и који се никада није поклонио жртвама геноцида у Јасеновцу. Да ли на ту издају мислите? Или издају када сте продали јасеновачку грађу? Сувише сте ви издаја имали да бисте говорили како никада не бисте издали.

Извријеђали сте брутално стотине хиљада оних који су због ваше власти напустили Републику Српску говорећи како долазе у изнајмљеним аутомобилима и како овдје потроше све своје плате. Ти људи су отишли зато што су морали. Да су имали боље прилике овдје, сигурно не би отишли. Наравно да се родна груда воли највише, па вас стога питам, запитате ли се икад зашто су отишли ти толики људи, или као ваша сљедбеница Сања Вулић, мислите да су отишли због бољих климатских услова. Колико можеш Бога да се не бојиш, па да се обрушиш на оне који су трбухом за крухом отишли у бијели свијет јер су морали. Чему, заиста чему и коме може бити нормално вријеђање нашег народа у расејању. Монструозно.

Ако је неком последњих 20 дана било нејасно моје упорно одбијање вашег приједлога о концентрационој влади, бар је свима јуче било јасно зашто.

Говорити о вашем скупу је излишно. Ако је то та сила, организација, ако је то странка која се хвали чланством од 180.000 душа, онда је оно јуче прави дебакл. Поготово знајући под коликим притиском је већина људи дошла на скуп. Морали су јер можда раде у неком јавном предузећу, јер можда раде у некој јавној установи, а у себи размишљају како одавде треба ићи. Па ћете се на оне који оду, на прољеће опет обрушити зашто су отишли.

Ако сам текст почела са „Не дај Боже“, завршићу га са „Хвала Богу“ па су избори брзо, да се скине јарам с врата, вас и ваших сљедбеника. А ми ћемо се потрудити да ви не одете у бијели свијет као стотине хиљада оних које сте отјерали, већ да вам за сва злодјела и криминал праведно суди, по овоземаљским законима, кад се већ Бога не бојите.

 

Јелена Тривић